Spa Classic, van gietende regen naar zonneschijn

Als er nu één plaats is in België waar je nooit zeker bent van het weer dan is het wel het circuit van Francorchamps. Tijdens dit eeuwfeest van het circuit hebben ze bij Peter Auto kosten nog moeite gespaard om het voor de bezoeker zo interessant mogelijk te maken.

De klassieke koersen zien we ieder jaar weerkeren en dat gekende recept zorgt steeds voor mooie startvelden. De Classic Endurance Racing 1 zorgt voor het grootste startveld. Met 66 inschrijvingen davert het circuit op zijn grondvesten tijdens het vertrek.

Clubs maken ook ieder jaar deel uit van van Spa Classic, dat was dit jaar niet anders maar wel grootser. Er was een grote bijeenkomst van de Porsche 914. Ook bij BMW hebben de clubs hun best gedaan. Zo stonden er maar liefst 9 klassieke 8 series en dat heb ik nooit eerder samen gezien tijdens Spa Classic.

Volgens Peter Auto werden er tijdens dit weekend om en bij de 1300 auto’s verwacht. En als we eens goed rondkeken zou het wel kunnen kloppen.

Op vrijdag waren de weergoden ons echt slechtgezind, vanaf dat we op het circuit kwamen heeft het onophoudelijk geregend tot we huiswaarts reden. Het geeft een andere en soms spectaculaire soort van beelden maar we houden het toch liever wat droger. Dit soort weersomstandigheden zorgen er ook voor dat we ons iets minder ver verplaatsen.

We hielden het vooral in de buurt van de Raidillon, Eau Rouge, La Source en de Bus Stop. En uiteraard de pitstraat waar altijd wel iets te beleven valt. We nemen jullie graag even mee.

De Pitstraat

Klaar voor een reisje met een tijdmachine? Het aanbod loopt van een Aston Martin DB2 Sports van 1951 tot een Ferrari 458 Italia GT3 van 2011. Dus we spreken hier over 60 jaar autosportgeschiedenis. Als je nog nooit eerder Spa Classic hebt bezocht dan moet je dat zeker overwegen. In de pitstraat die trouwens vrij toegankelijk is gonst het van de bedrijvigheid.

Teams maken hun auto klaar voor de vrije training, de kwalificatie of de race maar altijd met volle focus. Even een versnellingsbak vervangen of de hele motor opengooien. Je kan het hier allemaal beleven!

Na het rijden van bvb de kwalificatie is er meestal niet veel tijd om te relaxen want de auto moet weer tiptop in orde staan voor de race.

Randanimatie & Automobilia

Ik persoonlijk kom nu tien jaar naar Spa Classic en Joris nog langer en nooit eerder zagen we zoveel standhouders. Het ging van petjes tot boeken en modelautootjes.

Op vrijdag vreesden we echter het ergste voor de vele verkopers. Het heeft letterlijk de hele dag gevarieerd tussen regenen en gieten! Hierdoor was er ook eerder weinig volk en bleven de standjes leeg.

Echter op zaterdag keerde het weer en rond de middag konden we vaststellen dat we wellicht nooit eerder zoveel volk zagen tijdens Spa Classic. Het kan dus duidelijk verkeren. De hoeveelheid bezoekers toont ook aan dat het niveau van Spa Classic duidelijk hoog genoeg is om zoveel mensen enthousiast te maken om af te zakken naar het circuit.

Op zekere momenten was er gewoon geen doorkomen meer aan getuige de foto hierboven.

Porsche 917 expo

De afdeling Porsche Motorsport ontwierp de 917 Group 4-sportwagen speciaal voor de 24 uur van Le Mans en het Wereldkampioenschap. Het nummer één is in 1969 gebouwd als de eerste van in totaal 25 exemplaren die nodig waren voor homologatie. De 917-025 was de laatst gebouwde 917 en is in juli 1970 verkocht aan het Zitro Racing Team.

De 917/10 die we hierboven zien is in Can-AM livrei uitgevoerd en destijds bestuurd door Jo Siffert.

De belangrijkste successen die de Porsche 917 op zijn palmares mag schrijven zijn uiteraard de overwinning tijdens de 24u van Le Mans in 1970 en 1971. In 1970 waren het Hans Herrmann en Richard Attwood met de 917KH #23. In 1971 werd het eerdere succes bevestigd door Gijs van Lennep en Helmut Marko met hun 917KH #22. Niet alleen wonnen ze de 24 uur van Le Mans, ze zetten ook twee records neer die maar liefst 39 jaar stand hielden. Ze haalden een gemiddelde snelheid van 222,3 km/u en legden in 24 uur een afstand af van 5.335 kilometer.

Op de Expo konden we in totaal vijf Porsche 917 bewonderen. Minder dan voorspeld maar toch nog altijd indrukwekkend om deze samen te zien staan. Recent verscheen er nog een artikel van Joris over de Porsche 917

De race’s

We waren aanwezig op vrijdag & zaterdag dus zagen we vooral kwalificaties en enkele races op zaterdag. Zoals iedere editie staan we telkens versteld hoe ver ze hun soms echt wel kostbare machines tot het uiterste drijven. Het opzoeken van de limieten en de drang om toch dat podium te halen maakt autosport zo uitdagend en spannend.

Porsche 2.0L Cup

Een startveld met 26 deelnemers en pre-1966 als één van de voorwaarden, voor de rest is iedere auto quasi identiek. Dat is de cocktail die dit soort koersen toch toch interessant kan maken. Dat geeft natuurlijk een race waar het puur op de piloot aankomt. En je kan daar toch wel grote verschillen opmerken. Zo zagen we Andrew JORDAN de snelste ronde neerzetten met een tijd van 3:02.676 en een gemiddelde snelheid van 138 km/u. De langzaamste zijn snelste ronde zat op 3:23.713 en dat is toch ruim 20 seconden langzamer en dat met dezelfde auto. De winnaars van deze koers waren het duo Matthew HOLME/Andrew JORDAN

Classic Endurance Racing 1

Met 66 deelnemers aan de start was dit de grootste groep met auto’s van 1966 tot 1974. De periode waarin grote namen zoals Jacky Ickx, Henri Pescarolo en Gérard Larrouse de dienst uitmaakten. De variatie in auto’s is hier groter dan ooit. Zo zien we hier de machtige Ford GT40 in gevecht met de eerder bescheiden Chevron B19. Ook de Porsche 910, de Ferrari 512M of de vele Lola T70’s gaan de strijd met elkaar aan.

We konden zelfs genieten van de uitzonderlijk mooi gelijnde Ferrari 312P. De pole was voor het duo Max BANKS / Andrew BANKS met hun McLaren M6B van 1968

Ze konden de pole helaas niet omzetten in winst want ze moesten na een spannende strijd de Lola T70 Mk.3B van David & Olivier HART nipt laten voorgaan.

Het was in deze reeks dat we onze Go-Pro konden monteren op de Chevron B19 met nr.55 van het duo François RIVAZ/Frank STIPPLER.

Het filmpje is gemaakt tijdens de kwalificatie waar ze een verdienstelijke negende plaats wisten te bemachtigen. Tijdens de race wisten ze nog op te klimmen naar de zesde plaats. De spiegel staat misschien een beetje in de weg maar het geeft wel een goed beeld hoe de piloot het geheel ervaart. De auto is geprepareerd door Complete Motorsport Solutions.

Classic Endurance Racing 2

In deze reeks zien we GT’s en Prototypes van midden jaren 70 tot het begin van de jaren 80. Hier zien we de Porsche 930 en 935 turbo hun opwachting maken. Vanaf het seizoen 1977 werd de Porsche 935 aangeboden aan teams die deelnamen aan het merken wereldkampioenschap. Zo zag je de 935 vooral in het IMSA GT kampioenschap en in het Duitse DRM. De 935 wist in 1979 ook de 24 uur van Le Mans op zijn naam te zetten.

We konden genieten van de BMW M1 met zijn fantastisch klinkende zes in lijn. Maar ook de BMW 320i Turbo van Erik Qvick waar vorig jaar onze Go-Pro in stond was van de partij. Hij pakte de pole met maar liefst 3.3 seconden voorsprong op de tweede!

Ook Erik kon zijn pole niet omzetten in winst gedurende de race. Het hoogste schavotje ging naar deze Lola T298 van Stéphane Nguyen.

De Group C verassing

Initieel was Group C Racing niet verwacht dus het was een aangename verassing dat ze last minute toch zijn opgenomen in het programma. Met 15 ingeschreven auto’s was het een mooi startveld. De kwalificatie verliep in de regen. Het levert wel mooie beelden op maar met dit soort auto’s op een nat wegdek is niet echt simpel lijkt ons.

De pole ging naar Olivier HART met zijn Jaguar XJR-11 van 1990 maar de winst ging naar deze Mercedes-Benz C11 van 1990 met Kriton LENDOUDIS aan het stuur.

Endurance Racing Legendsi

De combinatie van LMP, GT1 & GT2 levert een ronduit indrukwekkend startveld op. Geloof ons, als er 54 auto’s van dit kaliber alles opengooien dan davert heel Spa-Francorchamps. Door deze drie reeksen samen te brengen krijg je weerom een grote variatie.

We dekken een tijdspanne van 1994 tot 2011 en gaan van een Aston Martin tot een Zytek. In de GT2 reeks konden we zelfs even genieten van deze uitzonderlijke Spyker C8 Spyder GT2R uit 2005.

Veel indrukwekkender was het gevecht van de Bentley Speed 8 hierboven met de Dome S101. Het zou de Dome S101 van het team VERCOUTERE / Alex MÜLLER zijn die de pole zou binnenhalen. Het is tevens één van de weinige die tijdens de race ook met de winst ging lopen.

Bij de GT2 reeks ging de pole naar Philip KADOORIE met zijn Ferrari F430 GTC Evo van 2009. En net als in de LMP reeks ging ook hier de wedstrijdwinst naar de polebezitter. Philip KADOORIE legde zijn snelste ronde af in 2:46.782 met een gemiddelde snelheid van151.2 km/u.

Classic Touring Challenge

Deze reeks is gericht op de eerste modellen die participeerden in diverse touring kampioenschappen voor 1966. Hieronder valt bvb het Britse Saloon Car kampioenschap maar ook Europese Touring Car kampioenschap.

Grotere contrasten dan in deze race kunnen we tijdens Spa Classic niet vinden. De kleine mini’s vechten tegen de gigantische Ford Falcon’s. De pole is ingenomen door een Alfa Romeo Giulia Sprint GTA van het duo Max BANKS & Andrew BANKS maar de Austin Mini met startnummer 84 pikte toch mooi een vierde plaats in. Tijdens de race was de overmacht van de Alfa’s overweldigend, zo waren de eerste vijf plaatsen allen voor Alfa Romeo Giulia Sprint GTA’s.

Heritage Touring Cup

Zoals altijd wordt deze reeks gedomineerd door BMW en Ford, de enkele Alfa lijkt er bijna ‘per ongeluk’ tussen te zitten. Het neemt echter niet weg dat dit steeds een erg spannende race is. De Ford Capri’s zijn dan ook echt geduchte tegenstanders voor de BMW’s. Ook nu ging de Ford Capri RS3100 van Yves Scemama met de pole aan de haal. De Capri had een voorsprong van 2.9 seconden op de eerste BMW.

De top drie van de kwalificatie is exact overgenomen tijdens de race want deze werd met ruime voorsprong (29 seconden) gewonnen door de Capri RS3100 van Yves Scemama.

Sixties Endurance

Shelby Cobra’s, Jaguar E-Type’s, Lotusen, Austin-Healey’s enz… Ja we zitten hier duidelijk in de jaren zestig. Met 64 auto’s aan de start is dit het op één na grootste startveld.

Ook al lijken de Cobra’s oppermachtig toch is het de Jaguar E-Type van Jonathan MITCHELL die op een race van twee uur met amper 8 seconden voorsprong de titel op zijn naam weet te schrijven.

The Gentlemen Challenge

Wellicht het oudste starveld, de meeste auto’s dateren uit de periode jaren 50 tot begin jaren 60. De rijders hanteren enkele gouden regels, respect en fair-play.

Dat wil echter niet zeggen dat er langzaam wordt gereden hé, de meesten weten het gaspedaal goed staan. Zo zien we hier een Porsche 904/6 La Source uitsturen, deze machines tikken toch al gauw de lat van 2 miljoen euro aan…

Het zijn dan wel de oudste auto’s maar ze behoren wellicht ook tot de duurdere, zo zien we een Aston Martin DB2/4, meerdere Ferrari 250GT SWB, een aantal Porsche 904/6, enkele Listers maar ook de bloedmooie Alfa Romeo Giulia TZ2. Dit is een groep die we ieder jaar zien groeien, deze editie waren er 56 inschrijvingen.

De Clubs

Ieder jaar zijn er uiteraard tal van clubs aanwezig. Alleen viel het ons dit jaar echt op. Misschien waren ze beter geplaatst maar naar ons gevoel waren er gewoon meer en pakten ze grootser uit. Zo een grote verzameling Datsun’s 240Z zagen we nooit eerder samen.

Ook de Morgan, BMW, Ferrari, Ford, Jaguar, Mazda, Porsche, Triumph en nog een aantal andere clubs tekenden present.

Conclusie:

Peter Auto doet het weer, we dachten dat deze editie letterlijk in het water zou vallen. De weergoden beslisten gelukkig anders en zaterdag was een ongekend succes qua opkomst. Ruim 25.000 petrolheads (of toch de meesten) kwamen genieten van het spektakel. De aantrekkingskracht van het Circuit Spa Francorchamps en de cocktail die Peter Auto serveert slaan duidelijk aan.

Afspraak volgend jaar ergens in de maand mei.

v

er HART1312133C1aJaguar XJR-11 1990