Van Rétromobile 2023 tot Rétromobile 2024: 10 x Porsche 917

Porsche 917 Special

De Porsche 917 is een zeldzame racewagen. Als een autoliefhebber deze iconische auto tegenkomt is die supergelukkig.

2023 was een héél vruchtvol jaar en dat hebt u ongetwijfeld gelezen in onze verslaggeving. En dit was ook het geval voor de Porsche 917. Van Februari 2023 tot Februari 2024 zagen we zowaar 10 stuks onze revue passeren. En met de 55e verjaardag van dit racemonster in het verschiet willen we deze met u nog eens overlopen.

1 – PORSCHE 917 KH – GULF – JOHN WYER AUTOMOTIVE 1971 – 026

We starten uiteraard op Rétromobile 2023. Op de prachtige stand van Fiskens vonden we deze Gulf 917 KH. Startnummer 22 nam deel aan de 24 uren van Le Mans in 1971 en was de ster van de film “Le Mans” van Steve Mcqueen.

In de “echte” 24 uren van Le Mans was er een opgave voor deze 917 maar in de film was chassis 917/26 de winnaar. Deze iconische Porsche kwam al bij ons aan bod in een vorig artikel waar u hier alles over kan vinden.

2 – PORSCHE 917 K81 KREMER – 1981

Twee maanden later zagen we op de Autoclassica in Essen er zowaar twee. Deze Kremer 917/K81 is het allerlaatste gebouwde exemplaar van de Porsche 917 in 1981. Het opbouwen zelf gebeurde bij het Porsche Kremer team van Erwin en Manfred Kremer. Erwin was na het bezoek van een museum en het bezichtigen van een 917 op het idee gekomen om er zelf eentje te bouwen voor de 24 uren van Le Mans in 1981.

Hij kreeg hiervoor de goedkeuring en zelfs hulp van Porsche met plannen en het ter beschikking stellen van onderdelen. We zagen deze 917K81 ook op Rétromobile in 2017 en het volledige verhaal kan u hier lezen.    De deelname aan de 24 uren was niet echt een succes maar het blijft uiteraard wel een unieke auto. Het is dan wel geen 100% originele 917 maar komt wel héél dicht in de buurt. Deze Kremer Porsche zal in mei geveild worden op de RM Sotheby’s veiling in Monaco. Het veilinghuis verwacht een opbrengst tussen de 3 en 4 miljoen pond.

3 – PORSCHE 917 KH DAVID PIPER – 5 LT

Nog een tweede 917 in Essen met een groene van het David Piper team. En Essen was echt wel de plaats van de niet originele door Porsche zelf gebouwde exemplaren. Naast de Kremer was ook deze groene een zelfbouw die door het team van Piper was uitgevoerd. Piper kocht bij Porsche een bloot chassis waarmee hij zelf aan de slag ging. Deze 917, in zijn typische groene Piperkleur, kreeg een met 5 LT een eigen chassisnummer. Het zou daarna de meest gebruikte 917 van het team worden.

PORSCHE 917 KH DAVID PIPER – 5 LT

Piper had naast deze 5 LT ook nog twee originele, door Porsche gebouwde, 917’s  in gebruik met chassisnummers 917/010 en 917/012. Deze laatste komen we later nog tegen.

4 – PORSCHE 917 KH 023

De voorbije zomer werd tijdens het Festival of Speed in Goodwood de 75e verjaardag van Porsche in grote stijl gevierd. En de meest belangrijke 917 was daar uiteraard ook bij. Chassisnummer 023 zorgde voor de eerste Porsche overwinning in de 24 uren van Le Mans 1970. Dit jaar doet Porsche een voor de 20e eindwinst.

023 ziet in Maart 69 het levenslicht en is één van witte 917 modellen die op 21 april van dat jaar op de binnenkoer van de fabriek opgesteld staan voor de homologatie van de 917 door de CSI ( nu FIA ). Na het mislukte debuut van de 917 in 1969  wordt 023  omgebouwd naar een KH versie voor 1970. Dit staat voor Kürz Heck of korte versie. De 917 komt terecht bij het “Salzburg” team en maakt zijn racedebuut in de 1000 km van Brands Hatch op 12 april. Denny Hulme en Vic Elford behalen er de  tweede plaats. In Monza is er een opgave met een defecte band en daarna volgt een derde plaats Elford en Kurt Ahrens in de 1000 km van Spa-Francorchamps.

Op 14 juni schrijft 023 Porsche geschiedenis door  een verzopen 24 uren van Le Mans op zijn palmares te zetten met een nieuwe pilotenbemanning. Richard Attwood en Hans Hermann zijn, in Frankrijk, de beste in de héél natte omstandigheden. Het seizoen wordt afgesloten met een vierde plaats in 1000 km van Oostenrijk. Naast Attwood zit nu Vic Elford terug in 023.

In de winter van 70/71 komt 023 terecht in het Martini Racing Team. Er zijn nog deelnames aan de 1000 km van Buenos Aires en de 24 uren van Daytona. In beide wedstrijden is er een opgave. Eind augustus 71 verkoopt Porsche de auto aan de Amerikaanse dealer Vasek Polak. In 1972 restaureert Polak de 917. Acht jaar later verkoopt hij, de ondertussen witte auto, aan de Matsuda collectie in Japan.

Via tussenpersoon Symbolic Motors komt 023, in 2000, bij Julio Palmza terecht. Er volgen verschillende deelnames aan de Porsche Rennsport meetings, het concours van Amelia Island en de Montery Historic in Laguna Seca. In 2011 verandert de 917 opnieuw van eigenaar en komt in de collectie Carlos Monteverde die vandaag nog altijd de eigenaar is. 023 neemt deel aan verschillende Concours d’ Elégance meetings in het UK en wordt zelfs uitgeleend voor een expo in het Porsche Museum in Stuttgart. En Porsche heeft nochtans een identieke kopie in zijn collectie. Ook zijn er deelnames aan het Festvial of Speed in 2018 ( 70 jaar Porsche ) en 2023 ( 75 jaar Porsche ).

5 – PORSCHE 917 KH – 013

Op het FOS in Goodwood zagen we nog een 917 met héél veel geschiedenis: chassis 013 in Gulf uitvoering. 013 is ook één van de 25 witte 917 modellen die gebruikt werden voor de CSI goedkeuring op 21 april 1969 in Weissach. Net zoals 023 blijft hij gedurende 1969 in de voorraad bij Porsche en zal de volgende winter omgebouwd worden naar een 917 KH versie en komt bij het Gulf team van John Wyer terecht.

Er is een eerste uitstap naar de 24 uren van Daytona 1970, waar deze 917 gebruikt wordt als reserveauto. Er is wel een deelname, van iets meer dan 3 uur, aan de oefenritten. In Sebring is er wel een start in de 12 uren en daar behalen Pedro Rodriguez/Leo Kinnunen en Jo Siffert er de vierde plaats mee in het eindklassement. Daarna wordt 013 verhuurd aan Solar Productions voor de opnames van de Le Mans film van Steve Mcqueen. Daar is er, met David Piper aan het stuur, een héél zwaar ongeval. De Porsche is totaal vernield en Piper verliest het onderste deel van zijn been. Het wrak keert terug naar Porsche in Weissach. Daar wordt 013 hersteld met een nieuw chassis ( 034 ). Na de herstelling,  zijn officiële benaming is nu 917 013/034, keert hij terug naar John Wyer voor deelname aan de wedstrijden voor het WK van 1971.

Pedro Rodriguez  en Jackie Oliver winnen de 24 uren van Daytona, de 1000 km van Monza en de 1000 km van de Osterreichring. Daarna behalen Derek Bell en Gijs Van Lennep een tweede plaats in de 1000 km van Montjuïc in Barcelona en winnen vervolgens de 1000 km van Monthléry. Eind van het seizoen gaat 013/034 terug naar Porsche in Weissach en zal er een tijdje dienen voor een expo.

Begin 1974 komt daar een zeker Mark Finburgh, een Engelse advokaat, langs die een 917 wil kopen. De Gulf Porsche staat ondertussen op een binnenplein van de fabriek onder een dekzeil. Bij Porsche proberen ze eerst om een 908 te verkopen aan Finburgh maar die houdt voet bij stuk en wil een 917.  Zo komen ze terecht op de binnenplaats waar de 917 staat te verkommeren. Er wordt een deal gemaakt en Finburgh is de nieuwe eigenaar, iets wat hij vandaag trouwens nog altijd is. En dat is zeker uniek in de classiccar racewagen wereld.

Finburgh laat de 917 restaureren bij Kremer Racing in Keulen. Daarna maakt 013/034 zijn opwachting in meerdere Engelse Musea. Vervolgens zijn er, in de jaren 80, deelnames aan klassieke autosportwedstrijden. Eerst in de Engelse Supersport reeks met David Piper als piloot en daarna, en dit vooral in de jaren 90, neemt Finburgh er zelf mee deel aan onder meer Le Mans Classic, de voorloper van Spa Classic en de Duitse OGP op de Nürburgring. Begin deze eeuw stopt Mark met wedstrijden en vanaf dan zijn er nog enkel demo’s zoals op het FOS in Goodwood, deelnames aan meerde concours d’élégances  en talrijke expo’s op klassieke autosportevenementen of musea. Zo zal 917 013/034 tussen 2006 en 2015 voor een langere periode, zes keer,  de collectie van het museum van Spa-Francorchamps  vervoegen in Stavelot. Het is met voorsprong de 917 die de meeste openbare verschijningen maakt.

Op het voorste startnummer is er een vermelding “For Pedro”, een mooi eerbetoon aan Pedro Rodriguez die samen met Jackie Oliver er 3 WK wedstrijden mee won. Jammer genoeg kwam Pedro om het leven, aan het stuur van een Ferrari 512 M, op 11 juli 1971 tijdens een Interserie wedstrijd op de Norisring. Dit is ook de reden dat de twee laatste wedstrijden Derek Bel en Gijs van Lennep de resterende wedstrijden afwerkten met 013/034.

Samen met 023 is deze 013/034 zeker één van de belangrijkste 917 KH modellen uit de geschiedenis.

6 – PORSCHE 917/30 TURBO  – 001

En op het FOS werden we wel echt verwend. Naast de al eerder aangehaalde 023 en 013/034 auto’s was er ook deze CANAM of Interserie 917/30 turbo in Vaillant uitvoering. Het is het eerste chassis van de 917/30 reeks en zal als ontwikkeling dienen voor de latere Penske Sunoco Porsches.

Het chassis is echt een experimentele versie. Het is zelf regelbaar en aanpasbaar in de lengte om verschillende wielbasissen uit te testen. Deze 917 turbo zal tussen november 1972 en mei 1973 enkel als testauto worden gebruikt. Het is vooral Mark Donohue die het testwerk op zich neemt. Hij wordt wel af en toe bijgestaan door Willy Kaushen en Georg Follmer. In Mei 1972 wordt de experimentele auto in de staat van de 917/10 turbo ( het eerste model ) gezet voor deelnames aan het Interserie kampioenschap. Vic Elford wint de allereerste wedstrijd, in een Jägermeister uitvoering, op het circuit van Hockenheim. Daarna komt de auto in een Weisberg uitvoering voor  Helmut Kelleners. Deze behaalt er twee vijfde plaatsen mee in Santa Monica en Hockenheim.

In 1974 is het Herberth Muller die aan het stuur, van de ondertussen in Martini kleuren, 917 zit. Hij wint in Cassale, in Kassel-Calden, in Hockenheim en op de Nürburgring en eindigt tweede in Silverstone en nog eens op de Nürburgring. Muller is uiteraard de eindwinnaar van het kampioenschap.

917/30-001 zal in 1975 nog één keer zijn opwachting maken in op het circuit van Hockenheim. De Martini kleuren zijn vervangen door een groene Vaillant uitvoering. Opnieuw zit Muller aan het stuur en in de laatste wedstrijd is er opnieuw een overwinning. Een mooie afsluiter.

Daarna gaat de auto richting Porsche museum waar hij, in Martini uitvoering, zal geëxposeerd worden. Later zal dat ook het geval zijn in het Deutsches  museum in München en het Technisch museum in Wenen. In 2018 krijgt 917/10-001 terug zijn Vaillant uitvoering en maakt daarin zijn opwachting op de Goodwood Members Meeting. Porsche piloot Neel Jani kreeg de eer om daar de demoronden, ter gelegenheid van 50 jaar Porsche 917, af te werken. De auto behoort vandaag nog altijd tot de Porsche Museum kollectie.

7 – PORSCHE 917 KH – 012

In het midden van de zomer was er vorig jaar de opening van het “ Nationales Automuseum – The Loh Collection” in het Duitse Dietzhölztal. Het is een juweel van een museum dat zelf beschikt over zijn eigen Porsche 917 ! De geëxposeerde auto heeft het chassisnummer 012 maar de David Piper uitvoering komt van 021. Een beetje raar? Ja maar bij Porsche gebeurde dat toen wel eens dat er chassis werden gewisseld in plaats van hersteld. En dat was ook bij deze 012 of 021.

En zoals elke 917 met een chassisnummer tot 025 was ook deze 012 aanwezig op het homologatiefeestje van 21 april 1969. En zoals de meeste blijft ook 012 het ganse jaar in de onverkochte voorraad van Porsche. In November volgt een ombouw naar de 917 KH versie. Op 8 December verschijnt 012 op de racebaan van Daytona om voorbereidende testen uit te voeren voor de 24 uren eind Januari. Na 5 uur rijden stopt de test na een crash van Kurt Ahrens. Het wrak vertrekt terug naar Weissach en het chassis wordt gebruikt voor een herstelling van een andere Porsche met chassisnummer 021. Deze krijgt daarna nummer 021/012. Het 021 chassis wordt later hersteld en krijgt het nummer 012/021. De geëxposeerde uitvoering die 012 momenteel draagt is wel ooit gebruikt op 021in de 24 uren van Le Mans in 1970. Die eindigen met een zwaar ongeval en 021 keert terug naar Porsche voor herstelling. Porsche wisselt het chassis en daarna verkast 021 ( nu 021/12 ) naar het Martini Team en zal uitgevoerd worden in zijn legendarische “Hippie” uitvoering.

Chassis 012 wordt opnieuw gerepareerd door Porsche en verkocht aan David Piper met nummer 012/021. Er is nog een deelname eind 1971 aan de 1000 km van Kyalami ( met Lucky Strike sponsering ) met een vierde eindplaats. In 1972 volgen er nog 4 Interserie wedstrijden met als beste resultaat twee derde plaatsen in Hockenheim en Kimola. Christ Craft was daar de piloot met dienst. Piper verkoopt daarna de 917 aan Peter Norman die hem van een zilveren koetswerkkleur voorziet.  De Porsche zal 17 jaar in zijn bezit blijven. Daarna volgt er een verkoop aan Peter Kraus die hem volledig laat restaureren en er een witte kleur op laat zetten. De 917 komt daarna terecht in zijn museum. Na de sluiting van dit museum gaat 012/021 richting Nederland naar de Louwman collectie. Maar twee jaar steekt de 917 de grote plas over naar de USA en komt bij Christian Zuger. Die laat een jaar later in 2009 een volledige restauratie uitvoeren. Deze wordt uitgevoerd door Gunnar Racing in Palm Beach. Na deze restauratie zijn er “optredens” op het de Montery Historics in Laguna Seca, het Concours d’ Elegance van Amelia Island en de Porsche Rennsport Reunion. Het is piloot Gijs van Lennep die, 41 jaar na zijn Le Mans deelname, terug achter het stuur van 012/021 plaats neemt. In 2014 wordt de 917 dan gekocht door “The Loh Collection”. Vorig jaar was hij één van de topstukken in hun “100 jaar Le Mans” expo ter gelegenheid van de opening van hun nieuwe museum.

8 – PORSCHE 917 KH “Hippie” 021

Toeval of niet maar de volgende in het rijtje is het zonet aangehaalde chassisnummer 021 die na zijn ongeval het chassis van 012 kreeg toegediend door Porsche Motorsport. Het verhaal over de homologatie en de 25 stuks kent u ondertussen wel al want ook deze 917 maakte deel uit van de oorspronkelijke 25 en wordt in April 1970 omgebouwd naar de KH versie. De 917 wordt verkocht aan het AAW team. We zagen deze 021 op de 100 jaar Le Mans expo tijdens Interclassics Brussel eind 2023.

Vandaag is hij bekend als de”Hippie” versie in een donkerblauw met groene sierlijnen maar 021 begint zijn loopbaan in de geel/rode uitvoering zoals de vorige 917 met chassisnummer 012. Het debuut in de 1000 km van Monza wordt afgerond met een elfde plaats voor Hans Laine en Gijs Van Lennep. In de 1000 km van Francorchamps doen ze het beter met een vijfde eindplaats.

In de 24 uren van Le Mans is er, na een ongeval, een opgave,  zoals al eerder aangehaald in het deel van 012.  021 gaat naar Porsche voor herstelling en uitgerust met het chassis van 012 is er veertien dagen na Le Mans al een start in de 200 meilen van Nürnberg op de Norisring. Martini is ondertussen partner geworden van het AAW team. Gijs Van Lennep behaalt een mooie tweede plaats. Dit doet hij, een week later, nog eens over tijdens een Interserie wedstrijd in Hockenheim. En nog een week later neemt de”Hippie” al deel aan de Zes Uren van Watkings Glen in de buurt van New York. Van Lennep wordt met Gérard Larrousse negende in deze wedstrijd. Een dag later is er een deelname aan een CANAM wedstrijd. Van Lennep behaalt, tussen al het zware Amerikaanse geweld, de zesde plaats. In Augustus volgen er nog twee Interserie wedstrijden in Karlsgoga ( P4 ) en Keimola ( P1 ). Telkens zit Van Lennep achter het stuur. In Zandvoort wint hij met de “Trofee van de duinen” ook zijn thuiswedstrijd en in de 300 km van Hockenheim wordt hij derde. De 1000 km van Monthléry, samen met Larrousse, eindigen met een opgave door een defecte motor. Eind 1970 is er nog een deelname aan de 9 uren van Kyalami. Jo Siffert en Kurt Ahrens worden er mooi tweede. Dit is meteen ook de laatste wedstrijd van deze “Hippie” Porsche die in 1971 niet meer gebruikt zal worden.

In 1972 verkoopt Porsche de 917 aan Freisinger. Die vindt echter geen gegadigden. 021/012 blijft vier jaar staan in zijn atelier. Dan komt Joachim Grossmann langs en die koopt de 917. Hij laat hem ombouwen voor straatgebruik. Blijkbaar toch niet echt ideaal want een jaar later volgt al een nieuwe eigenaar die hem terug in zijn racewagen uitvoering laat brengen. Deze verkoopt de 917 tien jaar later aan Indycar piloot Bobby Rahal die er samen met Brian Redman mee deelneemt aan Le Mans Classic in 2002. Rahal verkoopt daarna de auto aan Juan Barazi die er mee deelneemt aan de Classic Endurence reeks van Peter Auto. 021 maakt opnieuw zijn opwachting op legendarische circuit’s als Monza, Silverstone, Francorchamps en de Nürburgring. Ook het FOS in Goodwood en Silverstone Classic worden afgewerkt.

Begin 2007 wordt 021 gekocht door de Belg Vincent Gaye. Hij laat de 917 een volledige restauratie ondergaan bij de klassieke raceteam van Mecauto. Drie jaar later is 021 terug in de uitvoering van de Zes Uren van Watkings Glen 1970. In 2012 wordt de 917 tentoongesteld op Rétromobile Parijs en is er een deelname aan Le Mans Classic. Daarna volgen er enkel demo’s zoals op het Festival of Speed in Goodwood en statische expo’s zoals de Ferdinand Porsche expo en de 75e Porsche verjaardag in het Autoworld museum in Brussel.

9 – PORSCHE 917 KH – 020

We sloten 2023 af in de Porsche expo “Driven By Dreams” in het Autoworld museum in Brussel. Deze  expo werd georganiseerd ter gelegenheid van de 75e verjaardag van het Duitse merk.

Ons hoogtepunt van deze tentoonstelling was ongetwijfeld deze Martini Porsche 917 KH van 1971 met chassisnummer 020. En dit is een voormalig winnaar van de 12 uren van Sebring  met als piloten Vic Elford en Gérard Larrousse.

Chassis 20 is uiteraard ook één van de vijfentwintig homologatiemodellen van 1969. Na het wat rampzalige debuut van de 917 in de 24 uren van Le Mans  is er een conversie van het koetswerk naar de KH uitvoering. 020 komt samen met 023 in het Porsche Salzburg team terecht. 023 kwam al eerder aan bod en zorgt voor een eerste Porsche overwinning in de 24 uren van Le Mans in 1970. Een derde plaats in de 1000 km van Brands Hatch is het beste jaarresultaat voor 020.

In de winter komt 020 terecht in het Martini Porsche Team. Daar staan slechts vier wedstrijden op het programma. Naast de winst in Sebring is er nog een negende plaats in Brands Hatch. Half 1971 staat, voor 020, een ombouw naar de spyderversie op de planning. Dit gaat echter niet door want de 917 wordt gekocht door de Amerikaanse dealer Vasek Polak. Deze heeft op dat moment zowel 020 als 023 ( Le Mans winnaar 1970 ) in bezit. Tijdens restauraties worden de chassisnummers van beide auto’s zelfs verwisseld. Dit zal later, na een rechtszaak, gecorrigeerd worden. In 1999 is er een eigenaarswissel. Polak verkoopt 020 aan Frank Gallogy. Deze neemt met zijn nieuw speeltje deel aan meerdere evenementen zoals Porsche Rennsport en het Concours van Amelia Island. Drie jaar later verkoopt Gallogy de auto aan Wayne Jackson. Die zet daarna de 917 te koop voor 2.250.000 dollar maar vindt geen nieuwe eigenaar.

In 2003 maakt 020 zijn opwachting op het prestigieuze Concours van Pebble Beach en een jaar later wordt hij door Christie’s aangeboden op hun veiling van Rétromobile. De geschatte prijs van 1,5 à 1,8 miljoen euro wordt niet gehaald. Een jaar later daagt er met Christoph d’ Asembourg zowaar een Belgische klant op en nu kan Jackson de auto wel verkopen. De nieuwe eigenaar neemt er eerst mee deel aan de Classic Endurence wedstrijden en start ook in 2006 in de Le Mans Classic. Daarna verdwijnt 020 van het toneel. Tien jaar later duikt hij opnieuw op tijdens de Porsche 917 demo’s op de 74e Goodwood Members Meeting. Eind 2023 was het de ster van de Porsche expo in Autoworld. En een 917 in Martini uitvoering blijft toch een héél mooie verschijning.

10 – Porsche 917 KH – 030

Afsluiten doen we, waar we begonnen zijn maar een jaar later op Rétromobile 2024,  met chassisnummer 030. En zoals het nummer het al zelf duidelijk maakt was deze niet aanwezig op de homologatiedag van 21 april 1969. Het chassis zelf was er toen wel al maar het was op dat moment een reserve chassis dat in de voorraad van Porsche werd gestockeerd. Daar blijft het  liggen tot het in januari 1971 gebruikt wordt voor de bouw van een 917 KH met een motorkap met de verticale zijdelingse vleugels. In eerste instantie zijn er voor 030 windtunneltesten. In juni van dat jaar is er een deelname aan de 1000 km van de Osterreichring. Aan het stuur Gérard Larrousse en Helmut Marko ( huidig adviseur Red Bull ). Door een afgebroken ophanging is er een opgave. De wedstrijd zal de enige zijn die 030 zal bestrijden. Twee dagen later verschijnt hij opnieuw op het zelfde circuit. Deze keer uitgerust met een ABS remsysteem van Tedix. 030 zal tot in 1972 gebruikt worden voor de ontwikkeling van dit remsysteem dat we vandaag allemaal al jaren gebruiken in onze straatwagens.

In 1973 bouwt Porsche, in opdracht van Graaf Rossi ( Martini ) de 917 om tot een straatversie. Er zullen later nog enkele omgebouwd worden maar 030 is de enige die door Porsche zelf is gedaan. De auto krijgt een nummerplaat van de Amerikaanse staat Alabama. In 2009 maakt 030, met Graaf Rossi aan het stuur, zijn opwachting op het Festival of Speed in Goodwood. In 2018 is er een verkoop aan François Perrodo. Deze betaalt 32 miljoen euro voor zijn nieuwe speelgoed. 030 verschijnt in 2019 in de “Porsche 917” klasse op het Concours van Chantilly. De Engelse dealer Joe Macari had 030 meegebracht als expomodel. De 917 was niet te koop.

SPA CLASSIC

Wil U deze mythische Porsche modellen eens zelf aan het werk zien? Dat kan en misschien wel sneller dan u denkt. Peter Auto zal tijdens hun Spa Classic evenement een heuse Porsche 917 demo organiseren. Vier keer zullen ze hun opwachting maken op het circuit van Spa-Francorchamps. We zullen al zeker 043, 025, 021, 10-002 zien rijden en het is de bedoeling om dit aantal nog uit te breiden tot 10 stuks.

Naast de auto’s zullen er ook een aantal 917 piloten aanwezig zijn zoals Gérard Larrousse, David Piper, Reinhold Joest, Mario Casoni en Philippe Siffert ( zoon van Jo Siffert ).

Wees er zeker bij voor dit uniek moment en noteer 17, 18 en 19 mei al zeker met stip in uw agenda!!

Artikel en foto’s: Joris De Cock