Binnenkort Interclassics Brussel

Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 november 2022 staat Classic Car Show Brussels stil bij de 75e verjaardag van ’s werelds bekendste sportwagenfabrikant, Ferrari.

Naast deze mijlpaal wordt tijdens de 7e editie van de beurs ook de unieke relatie van België en de “Scuderia” belicht. Al in 1952 stond de Belgische privateer Ecurie Francorchamps met haar kenmerkend gele Ferrari’s aan de start van Le Mans en vele F1 races. InterClassics zal in samenwerking met Autoworld Brussels de topstukken van het Italiaanse merk presenteren.

Na twee woelige covid jaren waarin er door de vele beperkingen meer events werden geschrapt dan er konden doorgaan is het dan ook een verademing voor de organisatie om terug groots te kunnen uitpakken.

De Ferrari op de afiche is een 250 GT SWB met nummer 59, net zoals deze in 1962 door Ecurie Francorchamps werd ingezet. Na een zwaar ongeluk in 1962 is de auto doorverkocht aan de Amerikaanse acteur James Coburn die we kennen van onder meer The Great Escape. Deze Ferrari met chassisnummer 2445GT is gelukkig helemaal hersteld is valt regelmatig te bewonderen op circuits zoals Le Mans Classic en Goodwood Revival.

Wil je meer van dit soort verhalen? Ga dan zeker een kijkje nemen van vrijdag 18 tot en met zondag 20 november in Brussels Expo.

Kaarten in voorverkoop kosten € 15; en aan de kassa €18;

Je kan je kaarten bestellen op de website van Interclassics.