Ferrari F40 boek van Keith Bluemel

Voor je mocht denken ‘weer een Ferrari F40 boek’ kan je misschien toch even verder lezen want dit boek is toch net iets anders.

Ferrari F40

De Ferrari F40 zou het laatste nieuw model zijn dat is voorgesteld in de aanwezigheid van Enzo Ferrari. Toen de F40 in 1987 aan de wereld werd voorgesteld werd er met verbazing gereageerd want het was een serieuze stijlbreuk met het verleden.

De F40 zou de tweede in de jaren tachtig gelanceerde Ferrari worden die slechts gelimiteerd werd geproduceerd. Het is net als de eerdere Ferrari 288 GTO een racer voor de openbare weg.

De naam F40 staat voor de F van Ferrari en de 40 slaat op het 40 jarig bestaan van de Ferrari autoproductie.

Klanten konden een F40 bestellen in elke gewenste kleur zolang het maar rood was. Het was een snelle auto die ook erg radicaal was. Geen gesofistikeerde snufjes in de cockpit. Neen dit was een echte rijdersauto met zo weinig mogelijk afleiding.

De F40 beschikt net als zijn voorganger de 288 GTO over een stalen buizenchasis maar beschikt nu over een 478 pk sterke twin-turbo, 2963 cc, 90° V8-motor.

Van 1989 tot 1996 nam hij met succes deel aan nationale en internationale wedstrijden op topniveau.

Het boek

Dit groot formaat boek (31 x 31cm) is uitgebreid geïllustreerd met meer dan 400 afbeeldingen waaronder productie in de fabriek, racebeelden en een massa detailfoto’s van onderdelen die je alleen kan zien als de auto gestript is.

Je vind ook interviews terug met Nicola Materazzi die algemeen beschouwd wordt als de vader van de F40. Maar ook Dario Benuzzi, Ferrari’s F40 ontwikkelingsrijder komt uitvoerig aan het woord.

Wat dit boek ook typeert zijn de uitgebreide hoofdstukken over de roots van Ferrari en hun afkomst. Het ontwerp en de productie van de F40. Het raceverhaal van de F40. Ook het hedendaags bezitten en besturen van een F40 komt aan bod.

Het boek bevat talrijke bijlagen waar je alle info over de ooit geproduceerde F40’s kan terugvinden. Ieder chassisnummer met productiedatum is vermeld. Indien het over een chassis gaat met bijzonderheden dan zijn ook deze netjes uitgeschreven.

Een deel van de bijlagen is bvb gewijd aan de plaatjes die verspreid zitten over de auto. Het chassisnummerplaatje maar ook het kleurlabel enz. Er is zelfs hier onderscheid gemaakt tussen de EU en Amerikaanse versies.

Ieder magazine waarin ooit een test van de F40 is opgenomen is vermeld.

Dit rijkelijk uitgevoerde boek, dat elk aspect van de F40 diepgaand behandelt, is essentiële lectuur voor iedere autoliefhebber.

Keith Bluemel

In dit boek is het vooral de schrijver Keith Bluemel die het verschil maakt. Keith Bluemel begon de schrijven over Ferrari in 1980 en is een van ’s werelds meest toonaangevende autoriteiten over het merk. Naast het schrijven van een aantal boeken over Ferrari, levert hij bijdragen aan toonaangevende Ferrari magazines over de hele wereld. Keith is levenslang lid van de Ferrari Owners’ Club of Great Britain en is een Ferrari concours keurmeester.

Conclusie

Ben je op zoek naar een boek over de F40 stop dan met zoeken. Veel uitgebreider dan dit exemplaar zal je niet vinden.

Te koop in de betere boekhandel of rechtstreeks bij PorterPress. ISBN 978-1-913089-42-9