Eifelmarathon rally by Rallycorp

Toen we ons in januari 2020 inschreven voor de Eifelmarathon rally by Rallycorp wisten we alleen dat het een lange rally zou worden waar we naar uitkeken. En toen kwam corona.

De eerste editie van de Eifelmarathon rally werd geschrapt net als zoveel andere evenementen. In augustus 2021 was het dan zover. De goesting was door de vele annulaties nog groter geworden. En we werden niet teleurgesteld.

Tweede editie

Dus toen we hoorden van een tweede editie hebben we dan ook niet getwijfeld en ons direct ingeschreven. Hierbij dan ook een kort verslagje van de dag.

We waren welkom vanaf acht uur in de Châlet d’n Observant bij de voormalige Enci fabriek. Met uitzicht op de steengroeve en een zonnetje dat door de bewolking kwam prikken was het een goede start van de dag. We konden direct aanschuiven voor een ontbijt en een heerlijke koffie.

De benodigde documenten en rallyplaat werden overhandigd zodat we dit op de auto konden aanbrengen. In totaal waren een 90 tal wagens ingeschreven.

Variatie in auto’s van minimaal 25 jaar oud

De grote variatie is altijd leuk om zien. Het ging van een 2CV tot een Volvo Amazon, een Jaguar MKII, een perfect gerestaureerde BMW 2002ti en laat ons zeker de vele Porsche ’s niet vergeten. Die zijn namelijk altijd in de meerderheid.

Twee reeksen

Na een korte briefing konden we vertrekken. Je kon inschrijven voor de Tourklasse of de Sportklasse. Het verschil zat er hem in dat je bij de sportklasse effectief op kaart kon rijden ipv bolletje pijl. Wij kozen voor de Tourklasse.

380 km unieke wegen

380km rijden door prachtige landschappen, dat is wat ons te wachten stond. Voor ons kwam daar nog redelijk wat afstand bij want de startplaats lag dit jaar op 150km van ons huis. De aankomst was in de buurt van Signal de Botrange en dat wilde zeggen dat we nog ruim 200km richten huis moesten rijden.

Die afstanden zijn echt de moeite waard, en dat weten ze bij Rallycorp ook. De wegen in de Belgische Ardennen en het Duitse Eifelgebied zijn een aaneenschakeling van bochten en haarspeldbochten. Als je er een beetje tempo wil inhouden is het werken geblazen. Ook voor de copiloot trouwens want ook al spreken we hier over een uitmuntend roadbook, je moet toch steeds de aandacht houden.

De gekozen wegen liggen er over de hele lijn redelijk goed bij als is het soms wel eens uitkijken voor putten en slechte stukken weg. Verder is het altijd leuk als er zoals in ons geval een Porsche 968 aanpikte. Het gaspedaal kan dan al eens wat dieper worden ingedrukt ?.

Tussen de middag was er voorzien in een smakelijke lunch. We hadden bovendien het zonnetje aan onze kant wat het nog zo aangenaam maakte.

De BMW850i is wat dat betreft een aangename metgezel. Want als we thuiskwamen stonden er 761 km op de dagteller. Gelukkig voelde het zo niet aan waardoor we nauwlettend de website van Rallycorp zullen in de gaten houden voor de volgende editie.

Verslag & foto’s: Patrick Verheeken