Gedreven door licht, de nieuwe TAG Heuer Aquaracer.

TAG Heuer heeft in het verleden al verschillende keren bewezen innovatief te zijn als merk en bewijzen dit ook nu met de door licht aangedreven Aquaracer professional 200 Solargraph.

Dit uurwerk richt zich vooral op de sportieve “outdoor” categorie van mensen die een horloge zoeken die betrouwbaar, licht is en het nooit laat afweten onder extreme omstandigheden.

Het aantal voordelen en innovaties aan dit uurwerk zetten we graag even op een rijtje.

Het horloge is met zijn afmeting van 40mm niet te groot of te klein en dus uitermate comfortabel. De bezel is in carbon wat op zich niet uitzonderlijk is maar het feit dat in deze carbon bezel, naast de duikschaal in lume, ook een speels patroon van super-luminova is verweven maakt het uiterlijk van het uurwerk in het donker spectaculair. De Super-luminova op de uur- en minuten wijzers zijn tevens uitstekend waardoor de afleesbaarheid in het donker zeer makkelijk is.

De grote vernieuwing van de Aquaracer 200 Professional Solargraph zit zoals de modelnaam al deels prijsgeeft in de dial.

Deze dial is transparant en onder de dial bevind zich een zonne-accumulator die het horloge voorziet van 6 maanden stroom en dat enkel door de wijzerplaat van het uurwerk gedurende 20 uur van direct zon- of kunstlicht te voorzien.

Deze 6 maand autonomie kan zelfs worden uitgebreid door het uurwerk in power-save mode te plaatsen met een autonomie van 3,5 jaar als gevolg. Dit zorgt ervoor dat je dus nooit een batterij moet vervangen en als het uurwerk toch maanden in een donkere lade of kast heeft vertoeft kan je door het gedurende enkele minuten in zon- of kunstlicht te houden voorzien van reeds enkele dagen autonomie.

De onderliggende technologie die gebruikt wordt is de reeds bewezen eco-drive technologie van Citizen. De blauwdruk van deze eco-drive werd opnieuw onder handen genomen door de befaamde Zwitserse uurwerk bouwer “La Joux-Perret” en heeft geleid tot het nieuwe, exclusief voor TAG Heuer ontwikkelde, Calibre TH50-00.

Dat TAG Heuer zeker is van de kwaliteit van het uurwerk bewijst de 5 jaar garantie die je erop krijgt.

Snel zijn is de boodschap want na de eerste productierun moet je een wachttijd van ongeveer een jaar incalculeren om deze te pakken te krijgen.

https://www.tagheuer.com/be/en/event/tag-heuer-aquaracer-professional-200-solargraph.html