RZE Resolute 2022, de betrouwbare compagnon voor de moderne avonturier.

Met een vette knipoog naar de Rolex Explorer breng RZE de 2022 editie van zijn Resolute model.  Ten opzichte van het vorige resolute model heeft deze versie zowel uiterlijk als intern een facelift en een upgrade gekregen.

De wijzerplaat is beter afleesbaar door de toevoeging van de cijfers en bredere indexen.  Dit heeft ook als gevolg dat er meer superluminova lume materiaal aanwezig is waardoor deze in het donker zeer goed afleesbaar is.

Onder de motorkap werd het Seiko NH35A binnenwerk vervangen door een Premium Miyota 90S5 binnenwerk met een groter accuraatheid als gevolg.  Door de beperkte dikte van dit premium binnenwerk is de kast met zijn 10.5 mm dikte zeer aangenaam en elegant om te dragen.

Het safier glas zorgt samen met het Ultrahex gecoat titanium (8 keer harder dan 316L staal) ervoor dat dit een uurwerk is dat tegen een stootje kan en zijn mannetje staat onder elke omstandigheid ter land, ter zee of in de lucht.

Aan personalisatie ook geen gebrek. Dit uit zich in de zandstructuur wijzerplaat die in verschillende kleuren waaronder grijs, donkergroen, wit, geel en roze verkrijgbaar is. Daarnaast is er een keuze uit titanium en canvas voor de horlogeband.

Het uurwerk is momenteel enkel via pre-order verkrijgbaar en dit aan een verlaagde prijs van 439 – 539 euro afhankelijk of je een strap of titanium horlogeband kiest. 
Na de pre-order ronde ligt de retail prijs van dit uurwerk 50 euro hoger.

ModelResolute 2022
BinnenwerkMiyota 90S5 28800 VPH
Gangreserve42 uur
Diameter40 mm
Water bestendigheid100 m (10 ATM)
Materiaal kastGrade 2 Titanium met Ultahex™ coating
HorlogebandUltraHex™ Titanium armband / Custom Canvas Band met metalen klinknagels
Prijs499 euro
 
Meer info