Binnenkort opnieuw Rétromobile te Parijs!

Van 16 tot 20 maart mogen we ons opnieuw opmaken voor de mooiste beurs van klassieke auto’s. Na twee jaar pauze opent Rétromobile opnieuw zijn deuren in de expo van de Porte de Versailles in Parijs.

De paviljoenen 7.2 en 7.3 zullen weer boordevol staan met materiaal van hoge kwaliteit.

Traditiegetrouw zetten de Franse autoconstructeurs hun beste beentje voor. Renault viert de 50e verjaardag van zijn 5 en Citroën stelt een aantal van zijn prestigieuze auto’s tentoon waaronder enkele présidentiële DS modellen. Het museum van de Franse “Gendarmerie” brengt ook 11 ex-dienstvoertuigen naar Parijs gaande van een sneeuwscooter, via een Renault Alpine tot een heuse Alouette helicopter.

Ook de liefhebbers van legertanks komen aan hun trekken en dit zowel statisch als dynamisch. Het “Musée des Blindés” exposeert een Panther tank van het Duitse leger en een Franse AMX 10 Pac 90.  Deze laatste maakt op regelmatige tijdstippen ritjes op de parking van hal 7.3

In samenwerking met het museum van Mulhouse is er een retrospectieve “Amedé Gordini”. De Renault 8 Gordini is misschien wel de bekendste van zijn ontwerpen maar Gordini maakte ook vooroorlogse Le Mans auto’s en zelfs een heuse Formule 1 wagen.

Ook de “youngtimers” komen aan bod. Het gelijknamige magazine presenteert een expo met rally homologatiemodellen van de groep A periode uit de jaren 80 en 90.

Hier bovenop komen nog een groot aantal handelaren van zowel klassieke automobielen als racewagens, musea en merken clubs. Maar ook de vele stands met onderdelen en toebehoren zullen zeker niet ontbreken.

Veilighuis Artcurial organiseert tijdens de beurs ook drie veilingen. In het aanbod 170 auto’s en 30 motorfietsen. Hier bij vele topstukken zoals een ex Fangio Gordini type 18, een Peugeot 908 HDI Le Mans, een collectie Bandini’s of vier top Ferrari’s ( F40, F50, Enzo, La Ferrari uit één verzameling ).

Tickets voor de beurs kan u bestellen via: www.retromobile.fr   Een dagje of weekendje Parijs in combinatie met Rétromobile: zeker de moeite waard! Wij kunnen het u enkel maar aanraden.

Verslag: Joris de Cock
Fotos: Patrick Verheeken