De Baltic Sea Circle Rally is vertrokken

De start in Hamburg, we waren erbij

Op 18 februari starte de eerste groep van de Baltic Sea Circle Rally wintereditie en wij gingen de sfeer opsnuiven.

Inschrijving en korte uitleg over enkele opdrachten

Bij een rally hoort ook een inschrijving. Die is uiteraard al maanden geleden gedaan maar toch dient er nog wat administratie te worden gedaan.

Eén van de opdrachten is starten met een paperclip en die onderweg steeds pogen te ruilen voor een beter object.

Bij een rally hoort een roadbook

Het roadbook is een klepper van formaat. Het boek is voor zover we het even konden inkijken erg professioneel opgemaakt. Er is geen vaste route uitgestippeld. Wel staan er punten in die interessant zijn om aan te doen en dikwijls zijn daar ook opdrachten aan gekoppeld.

Meegenieten van de sfeer

Eigenlijk zouden we nu ook onderweg zijn geweest. Tal van omstandigheden hebben er voor gezorgd dat we onze trip een jaar hebben uitgesteld. Dat neemt niet weg dat we de huidige rally volgen en we laten jullie even meegenieten. De start in Hamburg vond plaats in de gietende regen.

Veel contacten gelegd

Aangezien we zelf zouden deelnemen hadden we al contact met meerdere andere deelnemers. Zij hebben ons voorzien van foto’s en filmpjes om dit artikel samen te stellen. Zo ook het team van casuallycrossingborders, zij rijden de trip met een elektrische BMW iX. Het lijkt me een uitdaging om deze trip elektrisch te rijden :-). Aan alle andere teams die ons fotomateriaal bezorgen, dank hiervoor!!

Meerijden met team Iceroadmen

Over sneeuw en ijs rijden lijkt misschien niet moeilijk, tot je achter het stuur zit. Niet te onderschatten is dat er toch dagelijks om en bij de 500 km moet worden afgelegd!

Samenhorigheid

Als er iets is in deze rally dan is het wel samenhorigheid. En dat kon je al merken voor de start. Iedereen slaat een praatje met elkaar, dikwijls over het voertuig natuurlijk. En onderweg zie je dat iedereen elkaar helpt. Vandaag geef je hulp en misschien sta je morgen zelf aan de kant en dan hoop je ook dat er iemand stopt om te helpen.

Racen op een ijscircuit

Eén van de geplande activiteiten is een stukje toeren op een ijscircuit. De mannen van team Svetlada hebben ons voorzien van de nodige foto’s waarvoor dank!

De gekke filmpjes van team Svetlada

Een beetje gek zijn doet duidelijk geen zeer getuige Steven en Bram met hun bijna 40 jaar oude “Svetlada”. Volg hun YouTube kanaal en geniet mee van hun gekke capriolen 😉

Halfweg, samenkomst aan de Poolcirkel

Het zat in de planning om op zaterdag 26-02-22 samen te komen aan het Poolcircelmonument. Het slechte weer heeft er anders over beslist. Enkele teams zijn op vrijdag toen het wel nog kon een kijkje gaan nemen. Team Iceroadmen bezorgde ons een paar mooie beeldjes. Ik wed dat er velen jaloers op zullen zijn.

Gesloten wegen

Het weer onderweg is eerder slecht, het is ook te warm voor de tijd van het jaar. Soms overvloedige sneeuwval en storm. Hierdoor kan het gebeuren dat er wegen worden afgesloten. Blijkbaar komt er dan een sneeuwruimer waar je in konvooi kan achter rijden.

Noorderlicht

Persoonlijk denk ik dat het één van de vele hoogtepunten van de reis zal zijn. Door het slechte weer leek het moeilijk te worden tot het vrijdag toch opklaarde. Eens het donder was kon het spektakel beginnen. Vele teams hebben foto’s gepost, hierboven zie je één van de mooiste beeldjes 🙂

Op naar Finland

De rally is nu officieel over halfweg en er wordt stilaan richting huis gereden. Uiteraard passeren er nog meerdere landen. Het eerste is Finland waar nu tal van teams doortrekken. Het weer landinwaarts is ook duidelijk terug beter.

Meer info over de rally kan je vinden bij de organisator Superlative-Adventure
De rally zelf volgen kan via FindPenguins

Hou onze blog in de gaten want binnenkort volgt deel twee van de rally!

Wil jij ons team volgend jaar ook volgen en steunen kijk dan zeker eens op onze FB pagina!

Mijn speciale dank gaat uit naar volgende teams die ons hebben voorzien van beeldmateriaal:
Team: Svetlada
Team: Iceroadmen
Team: Casuallycrossingborders
Team: Ribera

Verslag: Patrick Verheeken
Foto’s: Patrick Verheeken & de verschillende teamleden