Shadow: een boek over de prachtige machines van een mysterieuze man.

Shadow is een merk dat enkel bij de liefhebbers van autosport uit de jaren 70 een belletje doet rinkelen. Ze bouwden Canam, Formule 1 en Formule 5000 auto’s. Deze creaties behoorden zeker tot de mooiste uit die periode. Aan de basis van al dit moois:  Don Nichols.

Auteur Pete Lyons heeft ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van Shadow een boek uitgebracht met de volledige geschiedenis van zowel het merk zelf, als van stichter Don Nichols.

U kan er werkelijk alles in terugvinden: het levensverhaal van Don, de oprichting van Shadow en een chronologisch overzicht van wat er in hun 10 jarig bestaan is gebeurd. Alle technische info, wedstrijden, het palmares, véél anekdotes, interviews met de piloten en technici en zijn gesprekken met Don Nichols zelf. Lyons heeft als journalist deze periode meegemaakt en hierdoor was hij de perfecte man voor dit werk.

Het boek is een juweeltje voor de lezers. In eerste plaats richt het zich wel tot de echte motorsportspecialisten maar wij zijn ervan overtuigd dat het ook andere autoliefhebbers kan bekoren. De auteur had 140.000 woorden nodig voor het verhaal, dat voorzien werd van 600 foto’s, te vertellen over 464 pagina’s.

Het boek kreeg eind vorig jaar de prijs voor het beste Autosport boek van de Engelse Royal Automobile Club. Deze prestigieuze prijs was volledig terecht. Het boek is uitgegeven door Evro en kan op hun website besteld worden of in de gespecialiseerde boekhandel met de ISBN-978-1-910505-49-6 code. Wij kunnen het U enkel maar aanbevelen want het is een fascinerend verhaal over een al even fascinerende man: The “Shadowman” Don Nicols.

Verslag: Joris de Cock
Fotos: Evro Publishing