Cadeau’s om te krijgen of te geven, de droomeditie

Met het einde van het jaar in zicht denken velen toch aan cadeautjes. En daar kan volgens ons geen enkele pandemie iets aan veranderen. Wij van Wheels-and-things hebben ons eens laten gaan. In deze post vinden jullie dan ook de mooiste, chicste en meest exclusieve cadeautjes waar je als autoliefhebber van kan dromen.

Exclusieve schaalmodellen

Daar waar het kan proberen we de Belgische economie te steunen en als eerste beginnen we met de schaalmodellen van Frédéric Suber. Frédéric maakt schaalmodellen op een niveau dat alle verbeelding tart. Ieder detail hoe klein ook wordt perfect nagebouwd. Met bouwtijden die oplopen tot zes maand voor één model zal het wellicht niet verbazen dat deze modellen niet voor ieders beurs zijn. Frédéric Suber zijn klanten zijn dan ook dikwijls beroemdheden zoals Ralph Lauren, Bono, Martin Bouygues, Nick Mason, Jacky Ickx. Prijs op aanvraag, dromen mag hé. Bezoek zeker Frédéric Suber zijn website.

Porsche bluetoothluidspreker

Of het nu je man-cave of je garage is maakt niet zoveel uit. Het is altijd leuker met een streepje muziek. Je zou kunnen opteren voor een simpele bluetooth luidspreker. Maar waarom zou je niet voor deze exclusieve Porsche luidspreker gaan? Leverbaar bij de meeste Porsche centra. Prijs +/- €4000; Meer info kan je terugvinden op Porsche GT3 Speaker.

Kunst in je woning door Philipp Cleiren

Kunstwerken doen het ook altijd goed in de automobilia. Je moet er trouwens niet altijd ver voor lopen. Bovenstaand werk op houten paneel is van de hand van Philipp Cleiren. Buiten het feit dat ik me soms afvraag of en geen motorolie ipv bloed door zijn aderen loopt is Philipp ook een kunstenaar eerste klas. Zijn werken zijn extreem exclusief en bovendien best betaalbaar. Je kan Philipp het beste bereiken van een mailtje naar philipp@xrxs.com Het werk hierboven is van jou voor € 900;

McLaren of Bentley boek

In die man-cave is zeker ook plaats voor enkele exclusieve boeken. er zijn er eigenlijk teveel om op te noemen dus we beperken ons tot een tweetal. Hierboven zie je het boek McLaren F1 GTR – The Definitive History. Met een oplage van slechts 50 stuks en een prijs van om en bij de 1680 euro is het een koopje t.o.v. het Bentley boek hieronder.
Bentley heeft voor hun 100é verjaardag wellicht het duurste boek ooit uitgebracht. Het gaat hier over de ‘Bentley Centenary Opus’. Een boek met een gewicht van meer dan 30 kilogram en een prijskaartje dat kan oplopen van € 3385; tot € 225500; zal je wellicht niet in iedere boekenkast tegenkomen. Wil je er meer over lezen kijk dan even naar ons eerder verschenen artikel.

Chopard Uurwerk

Ieder jaar komt uurwerkmanufactuur Chopard met een exclusief Mille Miglia uurwerk. Zoals jullie wellicht weten is de Mille Miglia ook dit jaar doorgegaan, zonder publiek vanwege Covid19. Dus ook dit jaar is er een uurwerk, om één of andere reden is het toch een extra speciale versie. Het uurwerk wordt verkocht voor € 6200 bij de betere juwelier. Of je kan het bestellen via deze link Chopard Mille Miglia 2020.

The Cappelleschi Gallery

De Cappelleschi gallerij in Knokke herbergt een mooie collectie automotive art. De meeste stukken zijn van de hand van Juan Carlos Ferrigno. Deze Spaanse kunstenaar uit Barcelona maakt al jaren schilderijen van classic cars. Heel dikwijls in knappe settings. Eric Van Esser is eigenaar van de gallerij en veel van het tentoongestelde werk komt uit zijn privecollectie. De meeste werken zijn te koop en Eric ontvangt je met open armen in zijn gallerij. Hierboven zie je de Ferrari 250 TR uit 1958 en viervoudig Le Mans winnaar. Prijzen van de werken zijn op aanvraag. Bezoek de gallerij.

Amalgam Ferrari 330 P4 – 1967 Le Mans Race Weathered

Amalgam doet bij iedere modelverzamelaar wel een belletje rinkelen. Zij staan gekend als de top op vlak van miniaturen. Ok, niet het niveau van Frédéric Suber maar toch ver bovengemiddeld. De Ferrari 330 P4 hierboven is een verweerd exemplaar. Het lijkt alsof hij na de wedstrijd van het circuit is genomen en door de krimpmachine is gejaagd. De perfectie nabij! Dit juweeltje kan van jou zijn voor € 1231; Te pre-orderen via de website van Amalgam.

Verslag: Patrick Verheeken
Foto’s: Patrick Verheeken & de gepresenteerde merken.