Tien cadeautjes voor onder de petrolhead kerstboom

Of er nu een pandemie heerst of niet, niemand laat kerst zomaar passeren. Wellicht zal het feest met kerst of oud en nieuw minder uitbundig zijn, maar zo blijft er wel meer budget voor leuke cadeautjes. Wij van wheels-and-things hebben het opzoekwerk voor jullie al gedaan. Je moet enkel nog kiezen en bestellen.

Goodwood-mondmasker

Een onmisbaar item dezer dagen: het mondmasker. Wil je er een in stijl? Dat kan met de Goodwood-versie. Te bestellen via deze link: Goodwood mondmasker.

Autoworld Brussel Pass

Je bent het van ons gewoon, regelmatige verslaggeving over tijdelijke tentoonstellingen in Autoworld Brussel. Maar er gaat toch niks boven the real thing. Dus wil je net als wij kunnen genieten van al dit moois dan is de meest voordelige manier de Autoworld Pass. Je kan deze aankopen in drie varianten van € 35; tot € 85; voor een familiepas. Je kan dan een heel jaar zoveel je wil naar je favoriete museum. Koop vlug je Autoworld Pass op de website van Autoworld.

Wedstrijd

Win de VW Beetle miniatuur en een toegangsticket voor ons favoriete museum Autoworld Brussel. Meer via onze Facebooklink.

Groep B-horloge van Autodromo

Een uurwerk mag niet ontbreken in deze lijst. Autodromo is een fabrikant van uurwerken, zonnebrillen en andere automobiliagerelateerde must-haves. Autodromo brengt met de regelmaat van de klok beperkte edities uit. Het horloge op de foto is gerelateerd aan de Groep B-periode, meer bepaald aan de deelnames aan onder andere Parijs-Dakar in de jaren 80. De eigenaar van Autodromo is een uiterst sympathieke kerel. Je kan dit uurwerk terugvinden op zijn website. Uurwerk AutoDromo Group B

Sokken van Waft

Warme voeten, niemand zegt er neen tegen. Waft mag dan vooral bekend zijn door boeken over auto’s, deze winter zorgt het merk ook voor warme voeten. Een op en top Belgisch cadeau. Te bestellen via deze link Waft sokken.

Tickets Le Mans Classic

Laten we hopen dat we volgend jaar weer massaal naar classic car-evenementen kunnen trekken. Op 1, 2, 3 en 4 juli 2021 staat Le Mans Classic op het programma. De tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar en best goed geprijsd. Vier dagen autopret kosten 61 euro. Je vindt ze op de website van Peter Auto.

Koffiemok Aston Martin

Je tas koffie smaakt gegarandeerd beter als je drinkt uit deze Aston Martin Heritage Coffee Mug. Voor 11,10 euro, exclusief verzendkosten is ze de jouwe. Te bestellen via de website van Aston Martin.

Magneto

Een magazine mag niet ontbreken op een wish-list. Magneto is een speciaal magazine, waarvan je er geen dertien in een dozijn vindt. Het is Brits van origine, maar er zit een Belgische touch aan. De Europese editor is namelijk Johan Dillen, een Vlaamse autojournalist die ook schreef voor Autogids. Een abonnement op Magneto kost 52 euro per jaar. Abonneren kan via de website van Magneto. 

Porsche-speakers

Als je een Porsche in de garage hebt staan (of je droomt ervan) dan is deze bluetooth-luidspreker van Porsche een must-have. Niet echt goedkoop maar wel origineel met die uitlaatpijpen van een 911 GT3. Voor 358 euro staat hij op je bureau of in je garage. Bestellen kan via een officiële Porsche-garage, maar kan ook via deze link, Porsche Bluetooth luidspreker.

Boek met motorsportkerstkaarten

Als echte boekenwurmen vinden we dat een boek niet kan ontbreken in deze lijst. Dit boek past ook echt onder de kerstboom. Het is namelijk een boek met op motorsport geïnspireerde kerstkaarten van de voorbije 50 jaar. The Michael Turner Collection is een prachtig werk, waar je veel plezier aan zal hebben. Het boek kost 70 Britse pond. Uit ervaring weten we dat uitgever Porter Press de boeken perfect verpakt opstuurt. Je kan het boek bestellen via deze  link The Michael Turner Collection.

Garage Rock

Ja, nóg een boek. Het is sterker dan mij, dit boek moest er echt nog bij. Waft is een eigenzinnige boekuitgeverij. Bart en Lies schrijven en fotograferen alles zelf en geven hun boeken exclusief uit. Sommige boeken hebben intussen een beleggersstatus bereikt. Het boek Garage Rock is geschreven door Pieter Ryckaert en geïllustreerd door Ryan Roadkill. Het is exclusief verkrijgbaar bij Waft in het Nederlands of Engels, voor een prijs van 49 euro. Je kan het boek hier bestellen Garage Rock.

Verslag: Patrick Verheeken
Foto’s komen van de respectievelijke uitgevers.