Bezoek aan Classic Remise Düsseldorf

Op weg van Hamburg richting huis passeerden we langs Düsseldorf. Het ideale moment om de Classic Remise te bezoeken.

Begin 2022 reden we naar Hamburg om de start van de Baltic Sea Circle rally bij te wonen. Een uitdagende trip doorheen 10 landen in het noorden van Europa die we begin 2023 zelf zouden rijden. Ondertussen zit onze trip erop en mocht je willen zien hoe we die hebben ervaren dan kan je alles hierover terugvinden via deze link. Bij het naar huis rijden stopten we in Düsseldorf voor een bezoek aan de Classic Remise.

Classic Remise

De Classic Remise is gehuisvest in het oude historische locomotief gebouw van Düsseldorf. Alleen het gebouw op zich is al een bezoek waard. De inhoud is een dikke kers op de taart want iedere oldtimer liefhebber kan hier zijn hartje ophalen.

De Classic Remise is geopend in 2006 en sindsdien kan je hier gemiddeld 300 auto’s bewonderen die ofwel te koop staan of hier overwinteren.

Rond het enorme binnenplein zijn er nog tal van andere aanpalende ruimtes. De bestemming hiervan varieert van een kledingzaak tot een servicepunt voor je klassieker.

Handelaars

in de Classic Remise vindt je een aanbod van particuliere verkopers die hun wagen hier kunnen aanbieden. De meesten hiervan vindt je terug op het centrale plein.

Ook tal van handelaars zoals een Movendi vinden we hier terug. Hun stand die we tijdens Techno-Classica Essen konden bewonderen staat hier ook opgesteld.

Winterstalling

Het gebouw van de Classic Remise bevat veel gesloten boxen die gelukkig uit glas bestaan. Als klant kan je deze ruimte huren om gedurende de winter je auto veilig en beschut op te slaan. Aan de laag stof op sommige auto’s konden we opmerken dat ze hier dikwijls langer dan een winter staan.

Misschien had het iets te maken met de op dat moment nog heersende corona maatregelen. Het is hoe dan ook zonde om prachtige auto’s onder een laag stof te zien.

Speciale auto’s

Classic Remise is ook een verzamelplaats voor bijzondere auto’s. Probeer maar eens een plaats te noemen waar je pakweg een Pagani Huayra, een BMW M1, een McLaren 540, een Horch, tal van Ferrari’s en zelfs een heuse Le Mans Proto bij elkaar ziet. Ook de Porsche 356 Glockler Coupe uit 1954 die je hierboven ziet is best speciaal. Ik kon niet opmaken of het een origineel exemplaar of een replica was. Aangezien er maar zes exemplaren van zijn gebouwd is de kans dat deze een replica is wel groot. Voor alle duidelijkheid, dit zijn slechts enkele voorbeelden. de lijst van bijzondere auto’s is vele malen langer.

Eventlocatie

Net zoals bij Autoworld te Brussel kan je ook hier een ruimte huren om een event te houden. Qua uitstraling kan dit wel tellen. De beschikbare oppervlakte loopt op tot 870 m².

Eigen organisaties

Classic Remise werkt het hele jaar door met diverse thema’s. Ze doen dit op hun beide locatie’s want er is nog een tweede Classic Remise in Berlijn. Je kan hun kalender hier raadplegen.

Vrij toegankelijk

De Classic Remise is vrij toegankelijk en zeven op zeven open. Van maandag tot zaterdag kan je terecht van 08u00 tot 23u00 en op zon en feestdagen van 10u00 tot 23u00.

Volgens ons een bezoekje meer dan waard.

Meer info kan je terugvinden op hun website.