60 jaar Tag Heuer Carrera, dat verdient een feestje !

Tijdens een trip naar Londen hebben we kennis kunnen maken met de nieuwe Tag Heuer Carrera die werd gelanceerd voor het 60-jaar bestaan van het Carrera model. Ontdek in dit artikel meer over het uurwerk.

Introductie

De Heuer Carrera is bedacht in 1963 tijdens de 12 uur van Sebring, waar Jack Heuer, officiële tijdwaarnemer van het evenement, voor het eerst hoort van de legendarische Carrera Panamericana Mexico Road Race. De ontdekking van deze tot de verbeelding sprekende race leidt tot de creatie van een chronograaf voor professionele coureurs, de Carrera.

Porsche en Tag Heuer zijn met dit Carrera model ook onmiskenbaar aan elkaar gelinkt en dit heeft in de geschiedenis ook geleid tot talrijke samenwerkingen tussen beide merken. Porsche nam trouwens al voor het eerst deel aan de ‘Carrera Panamericana’ in 1952.

Voor de 60-jarige editie ging Tag Heuer wel heel ver en hebben ze een komische kortfilm met hun Carrera ambassadeur en tevens bekend acteur Ryan Gosling laten maken waar het uurwerk en een Porsche Carrera samen met in de hoofdrol staan. De film, “The CHASE for CARRERA” kan je hieronder bekijken.

Voor deze jubileumeditie konden we zelf in London in de Tag Heuer flagship store hands on kennis maken met het nieuwe uurwerk. Bij deze willen we Tag Heuer London nog eens bedanken om ons zo goed te ontvangen.

Het uurwerk

De nieuw ontworpen 60 jaar editie is een herinterpretatie van de mythische Heuer Carrera. Het uurwerk is verkrijgbaar in een diep blauwe wijzerplaat of zwarte reverse panda wijzerplaat. Deze 2 edities zijn met hun afmeting van 39mm zeer draagbaar.

Op de wijzerplaat vinden we een typische Tricompax Carrera Chrono layout terug met centraal onderaan de seconde wijzer met hierin het datum venster verwerkt. Bij de zwarte reverse panda bevind het datum venster zich niet op de positie van de 6 uur aanduiding maar bovenaan op de 12 uur aanduiding. Daarnaast hebben we links op 9 uur de aanduiding van de verstreken uren als de chrono wordt gebruikt en rechts op 3 uur vinden we de verstreken minuten terug.

Bij de 60 jaar editie vinden we op de rand van de wijzerplaat ook een tachymeter schaal terug maar deze bevindt zich onder het domed saffier glas en dus niet zoals bij andere Carrera modellen op de bezel van het uurwerk. Door deze keuze vormt voor ons het uurwerk een mooi en elegant geheel. De uur- en minuut wijzers en de uiteinden van de uuraanduiding zijn voorzien van super-luminova waardoor het uurwerk ook in het donker afleesbaar is.

Aan de onderkant van het uurwerk is een transparant saffier glas voorzien waardoor het automatisch Caliber TH20-00 zichtbaar is. Dit binnenwerk, met een gangreserve van 80 uur, is mooi afgewerkt met côtes de Genêve en heeft een op maat gemaakte rotor die prachtig is vorm gegeven en gedeeltelijk is uitgesneden. De rotor is bi-directioneel en kan het uurwerk in beide richtingen opwinden.

Specificaties

KAST
39mm diameter, 316L gepolijst / gesatineerd stalen kast zonder bezel, 100m (10 ATM) water bestendig. Antireflecterend saffierglas. Superluminova op uur en minuut wijzer. Een kalfsleren band met vouwsluiting en quick release.

BINNENWERK
Tag Heuer TH20-00 met 80 uur gangreserve, Frequentie: 28’800 trillingen per uur (4 Hz),

Functies : Uren, minuten en seconden. Chronograaf 1/4 second, 30 minuten teller en 12 uren teller. Datum aanduiding.

PRIJS
6500 Euro

Referentie
CBS2212.FC6535

Conclusie

Met deze prachtige heruitgave van een klassieker legt TAG Heuer de lat van de Carrera lijn alweer een beetje hoger. Wij zijn alvast benieuwd wat er ze de komende jaren voor deze lijn nog in petto hebben.

Klik hier voor meer info of om dit uurwerk aan te kopen.