Ontdek jouw versie van het Farer Chrono-Classic uurwerk.

Farer Meredith voorkant

De Farer Chrono-Classic met zijn koper-roze wijzerplaat doet ons stiekem verlangen naar autoshows en events deze zomer. In dit artikel lichten we dit fantastisch uurwerk verder toe.

Introductie

Farer is een uurwerk fabrikant die in 2015 is opgericht en met zijn 8 jaar op de teller relatief nieuw is. Doch hebben ze in die 8 jaar al een hele weg afgelegd en een indrukwekkend aantal mooie uurwerken op hun palmares.

De naam “Farer” is gekozen uit een deel van het woord “Wayfarer” wat staat voor iemand die op reis gaat, dingen ontdekken. Deze filosofie is terug te vinden in al hun uurwerken waardoor deze Chrono-Classic misschien wel de ideale compagnon kan zijn voor je volgende avontuur.

Aan personalisatie en erfgoed geen gebrek want de Farer Chrono-Classic is verkrijgbaar in 3 varianten: Jackson, Swann en Meredith. Deze namen verwijzen naar de achternamen van 3 Britse atleten (Arnold Jackson, Sidney Swann en Leonard Meredith) die meededen met de Olympische zomerspelen van 1912 en tijdens deze spelen een gouden medaille wonnen. 1912 was ook het jaar toen het gebruik van chronografen voor de tijdmeting van atleten het meest gangbaar werd.

De verschillen en gelijkenissen in deze 3 uitvoeringen zetten we hieronder voor je op een rijtje.

Jackson

De Jackson versie is voorzien van een vierkant reliëf blauwe navy piqué wijzerplaat met een bi-compax chronograaf. De uur- en seconden wijzers zijn uitgevoerd in gepolijst zilver voorzien van Super-Luminova invulling. De uurmarkeringen zijn in dezelfde stijl uitgewerkt en bovenaan tevens voorzien van Super-Luminova. Hierdoor is het uurwerk makkelijk leesbaar in het donker. De seconden wijzer en minuutwijzers van de chronograaf zijn uitgevoerd in licht-blauw wat mooi contrasteert met de donker blauwe wijzerplaat. De aanduiding van de datum heeft tevens dezelfde achtergrondkleur als deze van de wijzerplaat met een wit lettertype waardoor deze mee opgaat in het geheel van het uurwerk. De horlogeband is uitgevoerd in overstikt St. Venere leer met een 316L roestvrijstalen gespsluiting.

Swann

De Swann versie heeft een magenta sunray (zonnestraal) wijzerplaat met witte Arabische cijfers die deels verdwijnen bij 2uur, 4 uur, 8 uur en 10 uur door de oversized chronograaf. De uur en minuut aanduiding zijn ook identiek aan de Jackson uitvoering maar de seconde aanduiding is hier in een fel oranje. Daarnaast heeft het uurwerk een telemeter schaal ipv een tachymeter schaal die we terugvinden bij de andere 2 modellen. De horlogeband is uitgevoerd in overstikt Granola leer met een 316L roestvrijstalen gespsluiting.

Meredith

De Meredith versie is onze persoonlijke favoriet. Deze is qua uitvoering gelijk aan de Jackson en Swann maar heeft een mooie zalmroze-koperen wijzerplaat met blauwe Arabische cijferaanduiding die toedraagt aan een betere afleesbaarheid en de zeer stijlvolle uitstraling. De chrono-, uur- en seconden wijzers zijn uitgevoerd in dezelfde blauwe kleur als de Arabische uuraanduiding en voorzien van een mooi contrasterend gele Super-Luminova invulling. Het gele Super-Luminova is ook terug te vinden als een discreet puntje net boven de Arabische uuraanduidingen. De subtiele overgang van de zalm roze wijzerplaat met de witte achtergrondkleur van de tachymeter schaal en de zilveren buitenring zorgen ervoor dat het uurwerk een mooi geheel vormt. De horlogeband is net zoals bij de Jackson versie uitgevoerd in overstikt St. Venere leer met een 316L roestvrijstalen gespsluiting. Het horlogebandje is verkrijgbaar in verschillende kleuren (bordeauxrood, tan, marine, chocoladebruin, agavegroen, zwart) als u niet van de standaard blauwe houdt. Het enige puntje van kritiek vinden we de blauwe kleur van de datum, die iets moeilijker afleesbaar is ten opzichte van de witte datum aanduiding bij de Jackson en Swann versie.

Binnenwerk

Als je dacht het prachtige design het enige was waar dit uurwerk in uitblinkt heb je het mis. Wat er onder de motorkap van dit uurwerk zit is minstens even indrukwekkend. Als binnenwerk werd voor het DD2022 van de befaamde uurwerk bouwer Dubois Dépraz gekozen. Dit automatisch binnenwerk heeft een gangreserve van 43 uur en een dikte van slechts 6.9 mm. Het is gedecoreerd met blauwe schroeven en heeft een brons gekleurde rotor met uitsparingen die verwijzen naar een turbine. Er is ook 5 jaar garantie op het binnenwerk, wat de kwaliteit nogmaals bevestigt.

Kast

De kast van de 3 versies is uitgevoerd in marine-grade staal en is met zijn diameter van 39mm en hoogte van 13,2mm zeer draagbaar om de pols. Zowel de boven- als onderkant zijn voorzien van anti-reflecterend saffier glas waardoor langs de onderkant het prachtige afgewerkte binnenwerk zichtbaar is. Een gratis inscriptie van de kast is ook mogelijk bij uw bestelling voor de ultieme personalisatie. Het uurwerk kan met zijn 100m waterbestendigheid zeker een spatje water verdragen maar zwemmen of douchen met de lederen band raden we niet direct aan.

Specificaties

KAST
39mm diameter, 12mm diepte (13,2mm tot bovenkant koepel), 45mm lug-to lug, 44mm pin-to-pin, 316L marine grade roestvrij staal, 100m (10 ATM) water bestendig. Saffier kristal met meerdere lagen antireflecterende coating, vlak saffierglas aan de achterzijde.

BINNENWERK
Dubois Dépraz DD2022 met 43 uur gangreserve.

AFWERKING
Verticaal geborstelde ring en lugs, gepolijste randen aan de zijkant van de kast, geparelde verzonken flanken, gepolijste en geborstelde achterkant.

PRIJS
2395 Euro

Conclusie

De Chrono-Classic in zijn 3 verschillende versies heeft iets voor iedereen die houdt van een mooie en degelijk gebouwde chronograaf met een uitstekend en betrouwbaar binnenwerk van een vooraanstaande naam in de uurwerkindustrie. Met een prijs van 2395 Euro is dit zeker geen goedkoop uurwerk maar je krijgt wel enorm veel waar voor je geld als je het complete pakket bekijkt.

Klik hier voor meer info of voor dit uurwerk aan te kopen.

Bekijk zeker ook ons artikel over uurwerken die passen bij je auto waar ook een Farer chronograaf in aan bod komt.

Farer Meredith voorkant, zijkkant en achterkant