Binnenkort is het Rétromobile !

Op 1 februari zullen de deuren van Rétromobile Parijs opnieuw openen. Na een annulatie in 2021 en een uitgestelde covid editie in 2022 zullen we dit jaar terug een normale uitgave voorgeschoteld krijgen.

Wat mogen we verwachten? In 2023 is het honderd jaar geleden dat de 24 uren van Le Mans voor het eerst werden verreden. Een expo met racewagens uit deze periode zal één van de hoogtepunten van de show worden.

Een volgende verjaardag is er met 60 jaar “Porsche 911”. En het stopt niet want ook de motorfietsliefhebbers worden niet vergeten met de honderdste verjaardag van het merk Dollar. Het klinkt Amerikaans maar het is toch een Frans merk.

Volkswagen zet samen met de lancering van zijn nieuwe ID Buzz al die zijn voorouders in de schijnwerpers en Citroën presenteert, in samenwerking met Pathé en Tresors Films, een soort van Gallische strijdwagen in de vorm van zijn 2 CV die rechtstreeks uit de strips van Asterix en Obelix had kunnen komen.

Rétromobile is uiteraard een thuismatch voor de Fransen die, dan met Renault, Peugeot en Citroën, altijd hun beste beentje voorzetten.

Na Coronna en Brexit zullen ook de grote Engelse classic-car dealers opnieuw hun opwachting maken. Deze zorgen traditioneel voor spectaculaire standen. Zoals elk jaar is er ook de veiling van Artcurial met als topstuk een Ferrari 250 LM Berlinetta.

Rétromobile loopt van 1 tot 5 februari in Paris Expo Porte de Versailles in de paviljoenen 1, 2.2 & 3 en is zeker een bezoek waard. Je komt er altijd wel een auto ( of iets anders ) die je nergens anders tegenkomt. Alle verdere informatie kan u vinden op hun website: www.retromobile.com