Gun jezelf een laat nieuwjaarscadeau, het Straton Speciale uurwerk.

Nu de eindejaarsfeesten net voorbij zijn is het misschien tijd om jezelf nog een laat cadeautje te schenken. Het Straton Speciale uurwerk met zijn nieuwe kleuren is hierbij volgens ons de ideale keuze.

Straton Watch Company is een relatief jong microbrand dat werd gelanceerd in 2015.

De oprichter wou zijn passie voor autogeschiedenis, racen en zijn liefde voor horlogerie combineren wat zich vertaalde in de creatie van een nieuwe horlogemerk dat deze interesses weerspiegelt. Tot op heden heeft Straton Watch met succes duizenden horloges gelanceerd en geleverd aan klanten over de hele wereld, waarbij elk jaar nieuwe collecties worden gelanceerd.

Het uurwerk dat we in dit artikel willen bespreken is de “Straton Speciale” dat onlangs in nieuwe kleuren is uitgebracht.

Het ontwerp van de Straton Speciale verwijst duidelijk naar de klassieke autosport. Met zijn vierkant design en retro vierkante chronograaf heeft dit een vintage style dat niet misstaat aan de pols van menig auto liefhebber. Op de achterkant van het uurwerk is een snelheidsmeter gegraveerd wat de link met de autosport extra in de kijker zet.

De witte panda wijzerplaat is onze favoriete uitvoering maar daarnaast is het horloge verkrijgbaar met een sunburst grijze wijzerplaat en een wijzerplaat uitvoering met een asfalt/zandpapier structuur in de kleuren oranje of turquoise. Deze structuur van de wijzerplaat samen met de vierkante chrono doet ons een beetje denken aan de Tag Heuer Monaco Dark Lord die medio 2022 werd gelanceerd.

Qua personalisatie dus geen gebrek maar naast het uurwerk zelf kan je voor slechts $ 79,99 optioneel ook nog een roestvrij stalen bandje toevoegen in een zilveren kleur of zwart DLC. Als slagroom op de taart is er zelfs een optie om een set lederen handschoenen bestellen in de kleuren van jouw uurwerk of bandje om het pakket compleet te maken.

Naast de 4 verschillende wijzerplaat kan je ook kiezen uit 2 verschillende binnenwerken. Hier moet je kiezen tussen een Zwitsers automatisch ETA Valjoux 7750 binnenwerk met een datum en dag aanduiding of een batterij aangedreven Japans Seiko Meca-Quartz binnenwerk waar de datum en dag ontbreken. Naast de duurdere prijs van $ 1199 is de versie met het automatisch binnenwerk met zijn 15,9mm ook iets dikker dan zijn quartz variant die met zijn 13mm bijna 3 mm minder dik is en dus iets comfortabeler draagt.

De wijzers voor het uur en de minuten zijn voorzien van Superluminova waardoor het uurwerk ook in het donker makkelijk afleesbaar zijn. Voor de chrono is dit niet het geval dus deze is bij weinig licht moeilijk bruikbaar.

Ongeacht je voorkeur voor de automatische of quartz versie krijg je in beide gevallen een prachtig en betrouwbaar horloge dat ook nog eens 100m water resistent is. Het uurwerk geniet van een garantie van 24 maand.

Klik hier voor meer info of voor dit uurwerk aan te kopen.