Racefanaten maak je klaar voor de nieuwe Tag Heuer Monaco Dark Lord editie

Naar aanleiding van de Monaco 2022 Grand Prix lanceert Tag Heuer een Speciale editie van de Monaco, de “Dark Lord” editie.

Een remake van een versie uit de jaren 70 maar met een moderne twist.

Dat Tag Heuer regelmatig zijn Monaco model blijft heruitvinden is geen nieuws.

Toch doen ze iets met deze “Dark Lord” editie die menig hart sneller zal doen slaan. Gebaseerd op een limited editie van 200 stuks uit de jaren 70, ref. 74033N, wordt alweer een pareltje afgeleverd.

De wijzerplaat van de “Dark Lord” is zoals de naam al verklapt volledig zwart.

Deze bestaat uit twee delen: een cilindervormig geborsteld middengedeelte en een ongewoon gestructureerd buitengedeelte met een korrelig oppervlak dat is geïnspireerd door banden en asfalt.

De secondewijzer en de wijzers van de chronograaf zijn uitgevoerd in dieprood, terwijl de uren- en minutenwijzers zijn uitgevoerd in roségoud met Super-Luminova om een zichtbaar contrast te vormen met de zwarte achtergrond.

De TAG Heuer Monaco “Dark Lord” heeft net als de rest van de Monaco lijn een direct herkenbare 39mm brede vierkante kast.

In plaats van een geborsteld en gepolijst roestvrij stalen kast, is deze volledig afgewerkt in gezandstraald matzwart DLC-gecoat Grade 2 titanium. De wigvormige pushers en gesigneerde kroon zijn afgewerkt in hetzelfde matzwart wat een uniforme look als resultaat heeft.

De onderkant van het uurwerk is afgewerkt met een saffier venster die het Heuer 02 binnenwerk laat zien. Het binnenwerk is voor deze versie afgewerkt met een unieke 5N rosé gouden uitvoering van zijn kenmerkende wiel-achtige opwindrotor met strak uitgevoerde Côtes de Genève.

De “Dark Lord” behoudt zoals de rest van de Monaco’s een 100 meter waterdichtheid.

Technische details

ModelMonaco CBL2180.FC6497 “Dark Lord”
BinnenwerkCalibre Heuer 02
Gangreserve80 uur
Diameter39 mm
Water bestendigheid100 m (10 ATM)
Materiaal kastTitanium met DLC coating
HorlogebandAlligator leder met vouwsluiting
Prijs7750 euro

Alle details over deze speciale “Dark Lord” editie kan je ontdekken op volgende link:

https://www.tagheuer.com/be/en/timepieces/let-us-guide-you/our-watches/39-mm-calibre-heuer-02/CBL2180.FC6497.html