Tag Heuer lanceert zijn nieuwe Porsche Carrera RS 2.7 uurwerk.

Om de 50ste verjaardag van de mythische Porsche 911 Carrera RS 2.7 te vieren, brengt TAG Heuer de Carrera x Porsche RS 2.7 Limited Edition Chronograph uit.

Dat TAG Heuer als sponsor van verschillende auto events en merken een serieuze track record heeft opgebouwd staat buiten kijf. Bekende samenwerkingen zoals de Steve McQueen Monaco en de huidige titanium iteratie hiervan met Max Verstappen als uithangbord zijn maar enkele voorbeelden.

Gedurende deze periode heeft TAG Heuer altijd al bewondering gehad voor het Porsche merk en dit had in 2021 als gevolg dat er een officiële strategische samenwerking ontstond. Met deze samenwerking komen TAG Heuer en Porsche na tientallen jaren van nauwe ontmoetingen eindelijk officieel samen en zullen ze ongeëvenaarde ervaringen en producten creëren voor hun klanten en fans die gepassioneerd zijn door beide merken en waar we ze voor staan.

De verjaardag van de Porsche 911 Carrera RS 2.7, die in 1972 voor het eerst op de markt kwam, was dus een ideaal moment om dit partnership te vieren met een nieuw limited edition uurwerk.

De TAG Heuer Carrera X Porsche RS 2.7 editie is verkrijgbaar in 2 uitvoeringen. Een blauw witte versie met een stalen buitenwerk en een rode versie met een rose gouden case.

Beide worden aangedreven door het robuuste Heuer 02 binnenwerk dat loopt op 28.800 trillingen per uur (4 Hz) en een gangreserve heeft van ongeveer 80 uur. Het binnenwerk is te bewonderen via de transparante bodem uit saffierglas en op de rotor is de naam Tag Heuer en Porsche duidelijk zichtbaar om de samenwerking extra in de verf te zetten.

De wijzerplaat is in beide uitvoeringen wit en heeft op 12 uur het opschrift Carrera. Door het gebruik van het Heuer 02 binnenwerk zijn op de wijzerplaat volgende functies beschikbaar: Uren – minuten – kleine seconden op 6 uur en een chronograaf met de aanduiding van de minuten op 3 uur en de uren op 9 uur. Daarnaast is onderaan de secondewijzer een datum venster aanwezig.

Het ontbreken van een tachymeter vinden we persoonlijk wel een vreemde keuze voor een uurwerk met een link naar een wagen. Maar omdat de bezel van het uurwerk geen aanduidingen heeft en de uuraanduiding ook niet uit arabische cijfers bestaat was dit de enige logische design keuze voor een chrono die nog mogelijk was. De beperkte lume aan de uuraanduidingen vinden we ook aan de magere kant waardoor in het donker het uurwerk iets minder leesbaar is.

De rose gouden editie wordt geleverd met een rode horlogeband in alligator leder terwijl de stalen editie word geleverd met zowel een blauw-witte nato band als met een stalen band.

ModelCarrera x Porsche RS 2.7 Limited Edition – CBN2016.EB0275
BinnenwerkHeuer 02
Gangreserve80 uur
Diameter42 mm
Water bestendigheid100 m (10 ATM)
Materiaal kastRoestvrij staal
HorlogebandStaal + extra nato band
Prijs7450 euro
 
Meer info
ModelCarrera x Porsche RS 2.7 Limited Edition – CBN2045.FC8316
BinnenwerkHeuer 02
Gangreserve80 uur
Diameter42 mm
Water bestendigheid100 m (10 ATM)
Materiaal kastGoud 5N Fine-Brushed/Polished
HorlogebandLeder Alligator
Prijs22300 euro
 
Meer info