Niet te missen: de Zes Uren van Spa.

Wie dit jaar nog één keer van historische autosport wil genieten moet zeker langs gaan op het circuit van Francorchamps tussen vrijdag 30 september en zondag 2 oktober voor de traditionele afsluiter van het seizoen: de Spa 6 Uren.

Organisator Roadbook vergast ons dan op het toppunt van klassieke autosport. In samenwerking met de Masters Historic organisatie brengen ze verschillende historische autosportklassen naar Spa-Francorchamps.

Een wedstrijd, op zaterdagavond, over 6 uren voor GT wagens tot 1965 is traditioneel het hoogtepunt van de affiche. Verder zijn er Formule 1 wagens tot 1985, de pré-Grand Prix Cars ( voorlopers Formule 1 ), de historische Formule Junior, de Masters Endurance Legends, de Woodcote & Stirling Moss Trophy, de Masters Gentleman drivers GT en de HTCC ( historische toerenwagens ).

Deze laatste worden dit jaar voor de eerste keer vergezeld van onze eigen Belcar Historic Cup. De Belcar maakt hiermee ook zijn intrede in dit top weekend voor klassieke autosport. Deze mix tussen de Engelse en Belgische deelnemers zou wel eens voor één van de beste affiches  van het weekend kunnen zorgen.

Ook de “oudjes” komen aan bod in een wedstrijd met enkel vooroorlogse modellen.

Bezoekers, die met hun oldtimer komen, krijgen een gratis parkeerplaats vlak naast het  circuit.

Ook de leden van de BEHVA zijn na twee jaar opnieuw van de partij. Zij zullen op 29 september met meer dan 60 vooroorlogse auto’s rondtoeren op het circuit. De toegang tot het circuit is op donderdag zelfs gratis. Leden die enkel het evenement bezoeken krijgen ook een korting op het inkomticket.

We hopen dat, na de covid editie van vorig jaar, de Engelse teams nu terug massaal zullen afzakken naar onze Ardennen en er zo opnieuw een echt autosportfeest van zullen maken. En de eerste berichten zijn ook positief: de vandaag vrijgegeven deelnemerslijst voor de Spa 6 Uren telt 96 inschrijvingen. Onder hen bekende namen zoals: Eric Van de Poele, Marino Franchitti, Frank Stippler, Nicolas Minnasien en zelfs een “Ickx”. Niet Jacky maar dochter Vanina.

De Spa Zes uren: niet te missen en van ons “warm” aanbevolen.

Tot in Francorchamps!!