Binnenkort AVD-Oldtimer Grand Prix

Van 12 tot 14 augustus brullen de motoren weer op het legendarische circuit van Nürburg. Voor deze 49é editie worden alle registers opengetrokken. Na de versie achter gesloten deuren in 2020 en de geschrapte versie in 2021 is het nu terug tijd voor een normale Oldtimer Grand Prix.

Ruim 500 ingeschreven auto’s

De AvD-Oldtimer-Grand-Prix is één van de meest traditionele oldtimer festivals in Europa en daarmee vormt dit event de climax in Duitsland. Met om en bij de 500 klassieke race auto’s van de jaren 20 tot begin jaren 80 zorgt dit event voor een heuse reis door de tijd.

Tijdens de AvD-Oldtimer-Grand-Prix is er dus letterlijk voor ieder wat wils.

Hoogtepunten

Graag som ik toch wat van de hoofdpunten op voor jullie. Volgende series mag je verwachten.

Pre-War sports cars, Master Racing Legends met de snelste single-seaters uit de Formule 1. Denk daarbij aan March, Tyrrel, Lotus, Brabham, Hesketh en nog vele anderen.

De HGPCA Formule 1 loopt door tot 1965, in deze klasse vinden we machines zoals de Maserati 250F van Fangio, Ferrari Dino’s, een groot aantal Coopers, Brabhams, Lola’s en Lotusen.

Formule 2 en de populaire Formule Junior met de ‘Lurani Trophy’ mogen zeker niet ontbreken. Ze doen vier runs iedere dag.

Eén van de vele hoogtepunten is de race voor racesportwagens en GT’s tot 1965. Vooral de populaire avondrace op zaterdagavond is zeker de moeite waard.

DRM

Uiteraard mogen ook de auto’s uit het voormalige DRM niet ontbreken. Het noemt nu de DTM Classic Cup maar het gaat vooral over auto’s uit het Duitse Rennsport Meisterschaft. Je ziet hier vooral auto’s van eind jaren 80 tot begin jaren 90. Denk dan aan de BMW 320 Turbo, de BMW M1, de Ford Capri’s, Porsche 935 en nog veel meer.

Uiteraard is er nog veel meer te beleven dan wat we hier neerschrijven maar dit zou genoeg moeten zijn om je echt goesting te doen krijgen om af te zakken naar één van de meest mythische circuits ter wereld.

Info

Ben je nieuwsgierig geworden neem dan zeker eens een kijkje naar één van onze vorige artikels over dit event.

Meer info kan je vinden op de website van de Oldtimer-Grand-Prix.
Tickets kan je hier bestellen.