Goodwood Members Meeting op 9 & 10 april gepresenteerd door Audrain Motorsport

copyright Jordan Butters

De komende dagen zullen opnieuw de motoren ronken tijdens de 79é editie van de Goodwood Members Meeting.

Exclusief

Dit eerder exclusieve event is gereserveerd voor de Goodwood Members. Het evenement is de laatste jaren wel iets toegankelijker geworden sinds het Goodwood Felowship het levenslicht zag. Voor £43; per jaar krijg je toegang tot heel wat exclusief beeldmateriaal op de afgeschermde delen van de Goodwood website. Bovendien kan je dan ook tickets kopen voor het evenement zelf.

De Members Meeting kan je een beetje vergelijken met een mix tussen het Festival of Speed en de Revival. Zo zijn er avant premieres voor het grote publiek van automerken zoals dit jaar de wel erg speciale T.33 van Gordon Murray Automotive.

copyright Nigel Harniman

Maar ook een demorun van diverse Porsche 956 en 962 staat op de agenda.

copyright Drew Gibson

Of wat dacht je van de viering van het V10 tijdperk uit de Formule 1 met ook hiervan de nodige ‘live’ demo’s. Tijdens de Revival zal je bvb geen ‘recente’ F1 auto’s op het circuit zien. Tijdens de Members Meeting komt dit allemaal aan bod.

copyright Michal Pospisil

Racen

Het zijn zeker ook niet alleen maar demoruns of vieringen die de revue passeren. Er wordt ook echt geracet. zo zijn er dit jaar zelfs twee nieuwe reeksen bijgekomen. De A.F.P Fane Trophy en de Robert Brooks Trophy (deze laatste naam komt binnenkort trouwens nog eens aan bod in een heel ander artikel).

copyright Jayson Fong

Misschien niet slecht om jullie een overzichtje te geven van de andere wedstrijden, ik som ze even op. De Derek Bell Cup, de Gerry Marschall Trophy, de Graham Hill Trophy, de Hailwood Trophy, de Peter Collins Trophy, de Sopwith Cup, de Surtees Trophy, de Varzi Trophy en de Westlake Cup. En dat proppen ze allemaal in amper twee dagen. Van een gevuld programma gesproken!

Ook Bonhams is weerom van de partij, als één van de belangrijkste classic car veilinghuizen kunnen ze op zo een belangrijk event niet ontbreken. Enkele van de opvallende aangeboden voertuigen zijn de Maserati Mistral 4.0-Litre Spyder van 1967, de Aston Martin Lagonda Series 1 7.0-Litre Saloon van 1975, een 1974 Ferrari 365 BB GT4 en de Albatross speedboat van 1956 die eigendom was van HRH Prince Philip, Duke of Edinburgh om er maar enkele te noemen.

Kon je er niet bijzijn deze editie kijk dan zeker naar de verschillende livestreams en prober zo toch de sfeer al een beetje op te snuiven!

Verslag: Patrick Verheeken