Gordon Murray lanceert een racing versie van de T50, namelijk de T50s

Deze kon ik echt niet laten liggen, na de recente lancering van de supercar T50 komt Gordon Murray Automotive met een nog radicalere versie van de T50. Namelijk de T50s, een raceversie!

De eerder gelanceerde T50 waarvan je HIER ons verslag terugvindt was op amper 48 uur na de lancering uitverkocht. Naar analogie met de McLaren F1 die ruim 25 jaar geleden het levenslicht zag komt er nu ook van de T50 een raceversie.

De T50s zal een oplage tellen van slechts 25 stuks en wordt nog een heel pak extremer dan dat de T50 al is.

Enkele cijfers illustreren dit.

  • De raceversie zal een downforce genereren van ruim 1500kg, dat is maar liefst 170% meer dan het eigen gewicht van de auto.
  • De T50s zal slechts 890kg wegen
  • De speciaal getunede Cosworth V12 levert nu meer dan 700pk en via ram-inductie kan dit zelfs oplopen tot meer dan 730pk.

Volgens Murray zijn er ten opzichte van de “gewone” T50 honderden onderdelen aangepast.

Ook het eigenlijk eerder mooie interieur van de T50 moest er aan geloven, in de T50s is dit namelijk helemaal gestript. Dus geen airco, geen infotainment systeem, geen tapijten en slechts één extra zitje voor een wellicht heel moedige co-piloot.

De kopers van de T50s krijgen allen stuk voor stuk een zeer uitvoerige circuit opleiding. Dit omvat oa de set-up van de auto, training, racen en de nodige support hierbij.

Deze auto’s zullen wellicht nog een heel stuk verder worden gepersonaliseerd dan de T50. Volgens Murray zal er geen enkele T50s hetzelfde zijn.

De gewone T50 zullen we aangezien er slechts 100 worden geproduceerd wellicht niet veel te zien krijgen. De T50s hopen we op circuit wel eens te kunnen tegenkomen.

Verslag: Patrick Verheeken
Foto’s: Gordon Murray Automotive