Gordon Murray lanceert zijn T50 Supercar.

Dat het bespreken van nieuwe auto’s nu niet direct behoort tot onze hoofdactiviteit had u als trouwe lezer al lang begrepen maar voor deze maken we met veel plezier toch een uitzondering.

Tussen al de negatieve berichtgeving van de laatste weken is het soms zoeken naar iets positief.  En deze staat bij ons helemaal bovenaan het klassement.

Een dik jaar na de bekendmaking van zijn project T50 is het dan eindelijk zover: volgende maandag 4 augustus om 18 u CET zal de lancering plaats vinden van de opvolger van de Mclaren F1, voor velen de ultieme supercar tot nu toe.

Iedereen die het label van autoliefhebber draagt zit hier al maanden op te wachten. Wat zou je anders verwachten met  een V12 motor die 700 pk levert en 12.000 toeren per minuut haalt, gecombineerd in een chassis dat rijklaar 980 kilogram op de weegschaal zet. Dit zijn cijfers die tot de verbeelding spreken.

Murray kennende zal de perfectie benaderd of overschreden worden. Niets zal nog hetzelfde zijn. Al de kennis die Gordon in zijn ganse carrière heeft opgedaan zal terug te vinden zijn in deze auto. Hij noemt hem zelf: de puurste, de lichtste en meest op de piloot gerichte supercar ooit. En dat zal allemaal wel juist zijn, niks dat ons hier nog maar even aan laat twijfelen.

U kan op de site van gordonmurrayautomotive.com al een voorsmaakje proeven van het motorgeluid van de Cosworth motor,  alsook van de assemblage van de manuele versnellingsbak bij Xtrac. We hebben hierboven en hieronder de twee filmpjes hierover geplaatst.

04 augustus zal een historische datum worden. 28 jaar na de lancering van de Mclaren F1 in de Sporting Club van Monaco is het tijd voor een nieuw hoofdstuk met een waardige opvolger.

 

Alles is te volgen via de website van gordonmurrayautomotive.com die U via deze LINK kan bereiken.

 

Mis deze afspraak met de geschiedenis niet en zet hem nu al in uw agenda!

Verslag: Joris de Cock
Foto & filmmateriaal: Gordon Murray Automotive