Rolls-Royce kondigt nieuwe Ghost aan.

RR2X Animation

De lancering van een nieuwe Rolls-Royce is zonder twijfel een historisch moment. Zo brengt ook het voorstellen van een nieuwe Ghost een grote verantwoordelijkheid met zich mee.

De nieuwe Ghost zal debuteren in de herfst en zal de allereerste Goodwood Ghost opvolgen. Sinds de lancering in 2009 is de huidige Ghost het meest succesvolle model geworden in de 116 jarige geschiedenis van het merk. De Ghost was vanaf dag één een tijdloze verschijning, hierdoor kon het model ook gemakkelijk meer dan een decennium mee zonder gedateerd over te komen.

Tijdens de laatste fase van de ontwikkeling werd ook Rolls-Royce net als de rest van de wereld geconfronteerd met het coronavirus. Meer nog dan bij andere merken zijn de mensen van kapitaal belang bij Rolls-Rocye. Er is dus ook met de grootste zorg en aandacht voor het welzijn van de medewerkers op een verantwoorde manier verder gewerkt aan de afronding van deze opmerkelijke auto.

Om een product te creëren dat de komende tien jaar onze Ghost klanten in vervoering kan brengen is er zorgvuldig geluisterd naar hun eisen en wensen.

Het bleek erg belangrijk dat het een auto was waar ze zelf ook graag mee reden. De auto moest discreet zijn, niet te opzichtig en liefst met een minimalistisch design.

Deze vraag viel niet in dovemansoren bij de Luxury Intelligence Unit en de designafdeling die toch nauwgezet de hedendaagse bewegingen volgen binnen een bepaalde laag van de luxe kopende consumenten.

Het viel hen namelijk op de deze klanten wel vallen voor de laatste technologische ontwikkelingen maar dan zonder al de overtollige bling-bling. Een discreet gevoel van weelde, luxe en perfectionisme kan hen blijkbaar allemaal wel bekoren.

Met deze gedachten in het achterhoofd is men dus vijf jaar geleden gestart met de creatie van een nieuwe Ghost. De enige twee zaken die zijn behouden is de Spirit of Ecstasy en de paraplu’s. Al het overige is vanaf nul opnieuw bedacht en gecreëerd in het Global Center of Luxury Manufacturing in Goodwood.

De komende maanden zullen er steeds meer details worden onthuld en dit mede door een reeks van vier prachtige animaties.

Wij zijn in ieder geval al benieuwd en we zullen het niet nalaten jullie op de hoogte te houden.

Verslag: Patrick Verheeken
Animaties: Rolls-Royce