De nieuwe Greubel Forsey Balancier S is een feit!

Robert Greubel en Stephen Forsey onthullen een nieuw uurwerk met een groot uiterst nauwkeurig hellend balanswiel.

Het uurwerk is vooral bestemd voor mensen met een actieve levensstijl. De behuizing bestaat uit een kast in Titanium en is 100 meter waterdicht.

De bedoeling van beide uurwerkmakers was duidelijk, ze wilden sport en chronometrie volledig én zichtbaar combineren.

De unieke eivormige behuizing met ergonomische vormgeving en geïntegreerde drukknoppen biedt een uitstekende bescherming tijdens beweging.

Met dit nieuwe kaliber, de “Balancier S” zetten Greubels Forsey hun sportieve avontuur verder. Technische grenzen worden verlegd om ergonomie, vormgeving en precisie te combineren. Op die manier ontstaat een een nieuw vlaggeschip.

De Balancier S is tevens een echt luxepareltje, de gegraveerde tekst in de titanium kastrand alsook het gebogen safierglas tonen in één oogopslag dat dit een speciaal uurwerk is.

Buiten de aanduiding van uren en minuten vinden we op 8 uur een geïnclineerde seconden aanduiding. Het balanswiel heeft 21600 vibraties/uur, combineer dit met de oversized diameter van 12,6mm en je krijgt een uurwerk met uitstekende chronocapaciteiten.

Op 2 uur vinden we de power reserve terug, dankzij de twee in serie gemonteerde veertonnen heeft de Balancier S een power reserve van 72 uur. Deze discrete aanduiding houdt je perfect op de hoogte.

Het nieuwe loopwerk in de Balancier S telt 308 componenten.

De “S” in de naam “Balancier S” staat voor sport. Dit mede omdat het uurwerk echt is gebouwd voor hoog draagcomfort. De lichtgewicht titanium behuizing en de rubberen band versterken dit sportieve imago nog. De band is tevens voorzien van een titanium vouwsluiting.

Samengevat is het uurwerk een exclusieve alliantie tussen creativiteit en prestaties.

Verslag: Loïc Verheeken
Foto’s: Greubel Forsey