The Scotland Rally 2019 deel 3

Would you rather read in English click HERE.

#PielIsland, #ScotlandRally, #SR19, #Boattrip, #PielFerry,

Dit is deel 3 van ons verslag van de Scotlandrally. Lees hier deel 1 en deel 2.

7 augustus 323 km:

Na opnieuw goed te hebben geslapen kregen we een typisch Engels ontbijt met bacon en sausages waarna we de boot terug namen naar het vasteland.

Dit boottripje verliep gelukkig veel rustiger en iedereen kwam droog aan wal.

#sheepchallenge, #ambleside, #Loic, #crawlunderasheep,

We vertrokken richting Lake District waardoor het heerlijk rijden is. Onze eerste stop was in het stadje Ambleside. Voor ons niet direct duidelijk waarom het er zo druk was maar je kon hier bijna op de koppen lopen. Ze hebben hier trouwens een heel gezellig koffiehuis Mr-H’s Tea room. Dit was ook het uitgelezen dorp om één van onze sheep challenges uit te voeren, namelijk onder een schaap kruipen.

#Hadrian, #HadriansWall, #Carlisle, #ScotlandRally, #SR19

Nabij het stadje Carlisle moesten we op zoek naar overblijfselen van Hadrian’s Wall. Na enkele keren de weg te hebben gevraagd hebben we dit uiteindelijk gevonden.  Hadrian’s Wall is gebouwd onder Hadrianus, keizer van Rome van 117 tot 138 na Chr. De muur was in totaal 117 km lang. Het doel van de muur was de Romeinse noordgrens te beschermen tegen binnenvallende stammen.

#Glasgow, #Scotland, #ClydeAuditorium, #ScotlandRally, #SR19,

De volgende rit leidde ons naar Glasgow. We laten dus Wales achter ons en rijden Schotland binnen. Glasgow kwam ons toch eerder grijs over. We bezochten het Clyde Auditorium (het kleine broertje van het bekende Opera House te Sydney) en liepen dan nog even de oude stad in. Net als Liverpool is ook Glasgow een grote stad die je niet zomaar even bezoekt. Met meer dan 620.000 inwoners is het de grootste stad van Schotland en de op twee na grootste van het Verenigd Koninkrijk. Voor de challenge moesten we op zoek naar drie Schotse vrienden in hun complete outfit. Na even te hebben rondgevraagd bleek dit onbegonnen werk. #Glasgow, #Scotland, #Kilt, #ScotlandRally, #SR19, #Tartan,Dus zijn we binnengestapt bij een kiltmaker en hebben ze daar met veel plezier netjes drie paspoppen met complete tenue samen gezet voor ons. Het zijn echt wel vriendelijke mensen die Schotten ;-). Wist je trouwens dat iedere Schotse clan zijn eigen ruitpatroon (of tartan) en kleuren heeft? Je kan dus niet zomaar een motiefje kiezen dat je mooi vindt. De clan regels bepalen wat je draagt! Al wordt daar tegenwoordig wel soepeler mee omgegaan.

#Drymen, #Scotland, #ScotlandRally, #SR19, #Campsite,

Met grote steden heb je wel eens dat je er al snel langer verblijft dan gepland. We hebben dan ook beslist de volgende stopplaats Stirling niet aan te doen en direct door te rijden naar Drymen waar onze volgende kampeerplaats was. Op het menu stond terug BBQ maar nu met een stukje Highland vlees … #Drymen, #Scotland, #ScotlandRally, #SR19, #Campsite,#DriveinmovieVoor het amusement was er een heuse drive-in movie voorzien. Enkele dagen voor vertrek was er een poll gehouden en de meerderheid koos voor “Gone in 60 seconds”. Chips, bier en een fleece dekentje liet ons de avond doorkomen. Al denk ik dat de meesten onder ons toch af en toe een stukje van de film hebben gemist. De buitenlucht werkt blijkbaar vermoeiend. Deze kampeerplaats was niet voorzien van stromend water dus een douche zat er niet in. Gelukkig was er wel voorzien in een sanitair blok waardoor een toiletbezoek niet in de bosjes eindigde.

#Drymen, #Scotland, #ScotlandRally, #SR19, #Campsite,#underthekiltVoor zij die twijfelen of Schotten nu wel of niet iets onder hun kilt dragen hebben we hierboven gezorgd voor bewijsmateriaal. Helaas waren het wannabe Schotten…

8 augustus 266 km:

#Scotland, #ScotlandRally, #SR19, #LochLomond, #Lake, #WaterVandaag alweer de vijfde etappe. Deze is korter dan de andere en geeft ons dus meer tijd om van de prachtige omgeving te genieten. We rijden langs de oevers van “The Queen of All Lakes” Loch Lomond. #Scotland, #ScotlandRally, #SR19, #BridgeOfOrchy, #Drone, #DronePhotographyWe volgen deze weg tot in Inverarnan waarna we onze tocht verder zetten richting Bridge of Orchy. Hier houden we even halt voor enkele foto’s.

#Scotland, #ScotlandRally, #SR19, #Skyfall, #JamesBond, #Drone, #DronePhotography, #FromTheSkye, #WheelsandWings

De volgende etappe is richting Glencoe maar niet voordat we even het wegje inrijden dat is gebruikt in de James Bond film Skyfall. Een prachtige weg en één van de eerste waar in de breedte slechts één auto past. Gelukkig zijn er vele kleine inhammetjes waar je even opzij kan om andere auto’s te laten passeren. We zouden de komende dagen nog veel van dit soort wegjes nemen. Laat maar komen!

#Scotland, #ScotlandRally, #SR19, #Defender,

Glencoe is zo een regio waarbij je op je tanden moet bijten en gewoon af en toe doorrijden. Anders stop je gewoon honderd keer, adembenemend mooi! Schotland begint een speciaal plaatsje op te eisen in onze gedachten …

#Scotland, #ScotlandRally, #SR19, #FortWilliam, #Coffee,

Na Glencoe rijden we verder richting Loch Ness. We passeren hierbij Fort William waar we uiteraard even stoppen om de stad te bezoeken. Een Whisky winkel trok onze aandacht en voor je het weet stap je met een speciaal flesje Schots vocht naar buiten. We lieten Fort William achter ons en reden richting het meer van Loch Ness toen Loïc de opmerking maakte dat we blijkbaar niet zo ver van de Harry Potter brug waren. #Scotland, #ScotlandRally, #SR19, #HogwartsExpress, #HarryPotter, #Bridge, #Train,Een kleine omweg was dus zeker aan de orde! Blijkbaar waren we ook niet echt alleen met dat idee want het was behoorlijk druk en hadden dan ook geluk de auto vrij gemakkelijk kwijt te geraken. Wellicht kwam er voor de Harry Potter films geen kat naar die brug kijken maar het is wel de moeite waard om er even voor om te rijden. Spijtig dat er net geen trein passeerde want tweemaal per dag komt er een stoomtrein over en dat maakt het zicht toch nog helemaal anders. #Scotland, #ScotlandRally, #SR19, #LochNess, #Lake, #Nessie, Loch Ness is het meer waar het beroemde gelijknamige monster huist. Het is een gekend geheim dat Nessie zich alleen laat zien aan mensen die op dat moment geen fototoestel vasthebben. Onze camera’s zaten netjes in de tas waardoor we een glimp van Nessie konden opvangen. Toen we ons verhaal deden geloofde niemand ons omdat we geen bewijzen hadden. Zouden de mythes zo blijven verder leven?

#Scotland, #ScotlandRally, #SR19, #LochNess, #CiliConCarne, #Campsite,

We blijven Loch Ness verder volgen tot we Inverness bereiken, onze eindstop voor vandaag. We aten een erg lekkere Chili con Carne, dat belooft voor morgen in de auto ☹.

Deze camping was heel netjes en modern met alle benodigde comfort, met andere woorden terug een warme douche ;-).

#Scotland, #ScotlandRally, #SR19, #LochNess, #Campsite, #FriendsVerder voel je dat de sfeer onderling steeds beter wordt. De interesses liggen bij de meesten onder ons redelijk gelijk dus dat geeft altijd wel stof tot een gesprek.

We spreken deze avond af met Maarten en Lennert om morgen samen de NC500 te rijden. Er is een kort en lang traject voorzien. Uiteraard gaan wij voor het volle pond! Deze rit is het klapstuk van de rally en de meesten kijken er echt naar uit.

Uiteraard hebben we ook nu weer een filmpje, en al zeg ik het zelf het is één van de betere 😉

Kijk je net zoals wij uit naar deze route? Lees dan binnen enkele dagen verder op deze blog!

Verslag: Patrick Verheeken
Foto’s: Patrick & Loïc Verheeken
Film: Loïc Verheeken