Goodwood Festival of Speed, een eerste indruk op donderdag.

Slechts een week na Le Mans Classic worden autoliefhebbers weerom super verwend op het Festival of Speed te Goodwood. Aangezien het de 25e editie is beloofd het nog spectaculairder te worden dan in het verleden.

De Duke of Richmond trekt alle registers open om zijn gasten een prachtweekeind te bezorgen. Na ons bezoek aan de paddocks kunnen we dit alleen maar bevestigen.

Porsche blaast dit jaar 70 kaarsjes uit en we zullen het geweten hebben! Het lijkt wel alsof ze het halve museum in Stuttgart hebben leeggehaald. Het kunstwerk voor Goodwoodhouse staat dit jaar dan ook in het teken van Porsche met oa een 917, een 919Hybrid,  een 911sc Dakar, een 911r en een 356. Indrukwekkend zoals altijd.

McLaren onthulde de 600LT (longtail) vandaag als wereldpremière geflankeerd door zijn illustere voorganger F1 GTR Longtail. Dit onderstreept nogmaals het belang van het Festival of Speed voor de auto-industrie.  We zullen trouwens de volgende dagen nog wel enkele premières tonen.

Dat het Festival of Speed niet enkel voor mannen is bewees deze niet onaardige jonge dame die met haar BMW M2 de Goodwood hill opstoof alsof het dagelijkse routine was.

Verslag & Foto’s: Patrick Verheeken, Joris de Cock

Goodwood half juli 2018, meer dan ooit the place to be!