Goodwood Festival of Speed dag twee de highlights.

Deze ochtend trokken we naar de rally stage, een plaats die we de voorbije jaren wegens tijdsgebrek niet hebben bezocht.

Ten onrechte bleek zo, het is een heel andere beleving van het FOS maar op zicht even boeiend. De diverse auto’s scheuren langs de bomen op een onverharde ondergrond tegen snelheden waar menig persoon schrik van zou krijgen. Door de droogte was er stof ten overvloed en trok elke auto precies een rookgordijn. Spectaculair was het wel zeker in de bochten en op plaatsen waar de auto’s met hun vier wielen van de grond gingen.

We beloofden premières en vandaag tonen we de Brabham BT62, een supercar waar er slechts 70 van worden gebouwd. De Brabham is een pure auto met een 5,4liter V8 die 730 pk levert voor een gewicht van slechts 972kgr. Door dit lage gewicht te combineren met zoveel vermogen denk je al meer aan een raceauto dan aan een auto voor de openbare weg. Vuurwerk gegarandeerd dus!

We zagen vandaag ook de Roboracer aan het werk, de allereerste auto die zonder piloot en volledig zelfstandig de Hilclimb uitvoerde. Met vier elektromotoren van elk 135kw verwachten we eigenlijk wel wat meer snelheid. Langs de andere kant vermoeden we dat ze niet al te veel risico’s wilden nemen.

Goodwood half juli 2018, meer dan ooit the place to be! Tot morgen!

 

Verslag en Foto’s: Joris de Cock & Patrick Verheeken