Goodwood Festival of Speed dag drie de highlights.

Vandaag beleefden we het Porsche moment met een groot aantal Porschfanaten en beroemde Porsche piloten.

Nadat ze de Hill waren opgereden verzamelden zowat alle belangrijke historische geproduceerde modellen van Porsche op de gravel voor Goodwood House. Dit vanaf de allereerst geproduceerde 356 (chassisnummer 001) tot de 919 Evo. Met het nodige vuurwerk kwam het Porsche moment tot zijn hoogtepunt, we kregen nog ruim de gelegenheid om foto’s te maken van zowel de auto’s als hun piloten.
Ter gelegenheid van de lancering van de Ford Mustang Bullit was ook de originele Ford Mustang Bullit van Steve McQueen aanwezig. Deze nog in originele staat verkerende Mustang GT Fastback is in 1968 gebruikt in de legendarische film Bullit. In de film werd de auto bekend toen Steve McQueen ermee door de straten van San Francisco scheurde. We konden de beiden zij aan zij fotograferen, unieke beelden denken we.

Als laatste puntje willen we de Red Arrows even aanhalen. Bijna elke editie van het Goodwood Festival of Speed passeren ze wel even en laten telkenmale adembenemende stunts zien. Dat was nu niet anders, met een squadron van 9 toestellen vliegen ze in verschillende formaties en maken ze mooie figuren. De Red Arrows vliegen met Hawk T1a toestellen en hun team bestaat uit maar liefst 60 mensen.

 

Verslag & foto’s: Patrick Verheeken & Joris de Cock