100 jaar circuit van Spa-Francorchamps: nu als Monopoly bordspel.

De Raidillon kopen? Vanaf nu kan dat  in het gloednieuwe Monopoly bordspel “Circuit de Spa-Francochamps – 100 years of passion”. Ter gelegenheid van zijn 100 jarig bestaan lanceert het circuit van Francorchamps een gelimiteerde editie versie van het Monopoly spel.

Wie kent Monopoly nu niet? Een echte klassieker onder de bordspellen met ontelbare varianten en speciale edities. Het kopen van de grond en die daarna uitrusten met een huis of hotel of een verblijf in de gevangenis, bijna iedereen heeft het ooit wel al eens gespeeld. Het circuit van Francorchamps heeft er nu ook eentje dat tot stand kwam in samenwerking met het Waalse bedrijf DicoGames dat al meer dan 15 jaar thematische Monopoly speldozen in België op maat maakt.

De bordvakjes brengen u uiteraard op het legendarische circuit. De huizen en hotels werden vervangen door tribunes en gebouwen die zich op en rond de omloop bevinden. Treinstations zijn er uiteraard deze keer niet bij en werden vervangen door de 4 legendarische bochten van Eau Rouge, Raidillon, Blanchimont en La Source. Ook zijn er delen van het oude tracé opgenomen met Masta, Stavelot en Holowell. De klassieke pionnen zijn dan weer vervangen door wedstrijd gerelateerde zoals een helm, wiel, trofee en een wielpistool.

Het spel is tweetalig in Frans en Engels. Ideaal voor een leuke avond met familie en vrienden om zo het circuit van Francorchamps eens op een andere manier te ontdekken. Er zullen uiteraard ook liefhebbers zijn die er niet mee gaan spelen en het als een heus “collectors item” zullen koesteren.

Het spel zal vanaf het begin van het autosportseizoen verkrijgbaar zijn in de fanshop van het circuit en het museum van het circuit in de abdij van Stavelot.

Wees er snel bij!

Artikel: Joris de Cock
Foto’s copyright: circuit van Spa-Francorchamps