15 cadeau ideetjes waar je iedere petrolhead mee kan verleiden.

Met kerst en nieuwjaar in het vooruitzicht willen we jullie helpen met de zoektocht naar het ultieme cadeau om te geven of te krijgen.

Onze lijst bevat cadeau ideeën in elke prijsklasse. we gaan van boeken naar schoenen en horloges. Kijken jullie mee?

Fotokunst

Wat is er mooier dan een foto van je favoriete auto aan je muur. Juist, een foto van Automobilist. Je kan bij hen terecht voor een simpele poster maar ook echte kunstwerken zoals hierboven. Meer info op de website van Automobilist.

Schoenen

Sparco is een schoenenmerk dat zich al jaren richt op de sportieve automobilist. Het brede aanbod zorgt ervoor dat er voor iedereen wel iets tussenzit. Meer weten? Kijk dan zeker eens op hun website.

Driver handschoenen

We blijven even in de kleding of beter gezegd accessoires. Als je plaatsneemt achter het stuur van je geliefde auto of nog beter je classic car dan maakt het setje “driver gloves” wellicht het verschil. Bij AutoDromo weten ze daar alles van. Kijk zeker eens op hun website en laat je inspireren.

Jacket

Om kleding af te sluiten willen we jullie nog graag de website van Grand Prix Originals voorstellen. Ze bieden niet alleen jassen maar ook andere kledingstukken. Eén ding hebben ze allen gemeen en dat is een link naar de classic car wereld.

Mille Miglia uurwerk

Uurwerken blijven het goed doen bij veel mannen. Het is dikwijls het enige juweel dat een man draagt. Dus dan mag het soms wel iets kosten. Zo ook dit prachtige Mille Miglia uurwerk van Chopard.

Hot Wheels

Omdat het niet altijd stukken van mensen moet kosten leek het me wel leuk om Hot Wheels eens in the picture te zetten. Deze leuke auto’s van Mattel doen het goed in alle leeftijdscategorieën. Ze hebben nu een serie “Garage of Legends” te koop in de betere speelgoedzaak.

Camel Trophy

Ons eerste boek in het lijstje. Dit komt van de uitgeverij Porter Press, zij zijn gespecialiseerd in automotive boeken en hebben een prachtig aanbod. Ze zijn ook kritisch want ieder boek dat ze uitgeven moet toch aan een bepaalde standaard voldoen. Je vindt bij hen ook veel ‘special editions’ die soms in een zeer beperkte oplage worden uitgebracht. Dit boek van de Camel Trophy hebben we reeds besproken in een kort artikel op onze blog. Volgens ons een echte aanrader en voor £60; te koop.

Kunst

Dat kunst niet altijd heel duur moet zijn bewijsKunstwerken doen het ook altijd goed in de automobilia. Je moet er trouwens niet altijd ver voor lopen. Bovenstaand werk op houten paneel is van de hand van Philipp Cleiren. Buiten het feit dat ik me soms afvraag of en geen motorolie ipv bloed door zijn aderen loopt is Philipp ook een kunstenaar eerste klas. Zijn werken zijn extreem exclusief en bovendien best betaalbaar. Je kan Philipp het beste bereiken van een mailtje naar philipp@xrxs.com Het werk hierboven is van jou voor € 795;

Modelbouw

Eigenlijk zijn we allemaal grote (of kleine) kinderen. De modelbouwfirma Revell heeft dat goed begrepen. Zo spelen ze in op actuele modellen. Uiteraard is er een vast assortiment waar iedere modelbouwer wel iets naar zijn smaak kan vinden. Neem zeker eens een kijkje op hun website?

Magazine

Als we kunnen dan shoppen we graag lokaal. Zo is er dit jaar een nieuw magazine boven de doopvont gehouden. Het Tazio magazine gaat vrij breed. Zo vindt je bvb een artikel over een klassieke mini maar net zo goed over de Silver Arows tijdens de Duitse GP van 1935. En dat maakt het magazine voor mij zo interessant. Iedereen vindt zijn ding. Petje af voor het team van Johan & Dirk! Een abonnement op Tazio kost je € 83; per jaar incl. verzending. Een ideaal cadeau ideetje dus neem hier een abonnement.

Inside Valkyrie

“As close as you can get to Valkyrie”. Zo wordt dit boek (of beter gezegd 4 boeken) genoemd. De Aston Martin Valkyrie is buiten het feit dat hij extreem duur is ook uitverkocht. Het Antwerpse Waft had de unieke kans de ontwikkeling van de Valkyrie vanaf het begin te volgen. Het doel was deze unieke auto en de bouw ervan te documenteren. Iedere koper van een Valkyrie ontvangt ook het door Waft gemaakte boek. Dat specifieke boek kan een gewone sterveling zoals u en ik niet kopen. Maar de versie hierboven wel, al moet je ook hier niet te lang op wachten want met maar 300 exemplaren blijft het best exclusief. Waft kennende kan je dit boek best zien als een investering. Ga dus snel even kijken op hun website.

Amalgam

Mocht het zijn dat je Amalgam nog niet kent dan hoop ik dat ik je hiermee nieuwsgierig genoeg mee maak om hun website eens te bezoeken. Zij behoren tot de absolute wereldtop als het over schaalmodellen gaat. Eén van hun meest recente creaties is een F1 stuur. Maar hun aanbod is zeer uitgebreid, en de prijzen zijn navenant. Maar je krijgt dan wel iets heel speciaals onder de kerstboom. Tot 3 januari betaal je geen transportkosten ?.

Garagevloer

Je hebt dan een knappe auto in je garage staan maar wat met de vloer? Wel daar hebben ze bij RaceDeck een oplossing voor. Ze bieden kunststof vloeren aan die je zo over de bestaande (misschien lelijke) vloer kan leggen. Aan keuze geen gebrek want in het standaard assortiment heb je al 20 designs. Verder kan alles gewoon op maat worden gemaakt. En sinds Max wereldkampioen is vinden we het ook al niet zo erg om even de grens over te steken. Alle info is te vinden op hun website.

Fotobehang

Misschien staat je favoriete classis car wel in je garage of misschien ook niet. Maar niet getreurd, voor een zeer aangename prijs komt Ivo van Promo BV een fantastische muurgrote foto in je huis, mencave of waar je ook maar wil plaatsen. Reken op een geplaatste prijs van +/- € 70; p/m² in de regio waasland. Woon je daarbuiten kan je best een contact met hem nemen voor een prijsopgave.

Porsche Bluetooth luidspreker

Als je een Porsche in de garage hebt staan (of je droomt ervan) dan is deze bluetooth-luidspreker van Porsche een must-have. Niet echt goedkoop maar wel origineel met die uitlaatpijpen van een 911 GT3. Voor 349; euro staat hij op je bureau of in je garage. Bestellen kan via de website van Coolthings.be, ze leveren zonder transportkosten.