Binnenkort Goodwood Revival

Binnen minder dan een week starten de motoren op het Goodwood circuit. Van 17 tot 19 september zullen tal van piloten het beste van zichzelf geven. De auto’s worden dikwijls tot op hun limieten geduwd, ongeacht hun historische en financiële waarde.

Zo zien we het graag want het is net de uitstekende mix die je te zien krijgt op de Revival die het zo boeiend maakt.

Vanaf je het Goodwood estate binnenkomt wordt je vlotjes 60 jaar terug in de tijd gekatapulteerd. Alles ademt jaren 50 & 60. Als je er nog niet bent geweest kan ik schrijven wat ik wil. Het gevoel ter plaatse is gewoon niet te beschrijven.

Deze editie zijn er tal van beroemdheden die zullen deelnemen aan verschillende races. We sommen er enkele op voor jullie. Zo mogen we Jenson Button verwachten maar ook Jean Alesi, Tom Kristensen, Derek Bell, Freddie Spencer, Troy Corser, Richard Attwood, Jamie Chadwick, Martin Brundle en nog vele anderen.

Drie dagen, vijftien races, zes parades en twee pedaalauto races. Daarmee zit de agenda al behoorlijk vol. Maar buiten de races is er nog veel meer te beleven. Zo zijn er de modeshows en de tal van nagebouwde winkels die mee de sfeer bepalen. En ze gaan ver hoor, van een kapsalon uit de jaren 60 tot een complete supermarkt. Niks is teveel tijdens de Goodwood Revival.

En dan heb je nog een heel gedeelte dat men ‘over the road’ noemt. Je moet effectief een brug over en dan kom je op een soort kermis terecht met ook nog tal van kraampje waar vooral auto gerelateerde memorabilia worden verkocht. Op zoek naar een spatbord, een koplamp of een F1 band waarmee één of andere beroemdheid toertjes mee op een circuit heeft gedraaid? Geen probleem hier is het te vinden!

Graag wil ik jullie dan ook uitnodigen om de Revival te volgen via de website of Facebook van Goodwood.

Artikel & foto’s: Patrick Verheeken