Goodwood Festival of Speed 2021, Maestro’s

Het zal het tweede jaar op rij zijn dat we het Goodwood Festival of Speed missen. Vorig jaar ging het niet door vanwege de ondertussen door iedereen wel gekende reden. Dit jaar konden we in theorie wel gaan. Echter de praktijk maakt het zo lastig dat het bijna niet doenbaar zou zijn.

Bij aankomst in het UK 10 dagen in verplichte quarantaine en bij terugkomst in België wellicht nog eens. Dat zou dus inhouden dat we in totaal in de twintig dagen zouden verliezen. En dat zagen we geen van ons allen zitten.

Maar het FOS gaat dus wel degelijk door, zij het als een pilot event. In ieder geval zullen vanaf donderdag 8 juli de motoren starten en zal er wellicht weerom verbrand rubber te ruiken zijn op de gronden van Goodwood.

Kan je echter niet wachten tot donderdag neem dan zeker al eens een kijkje in een verslag van een vorige editie.

Het thema dit jaar draait rond de maestro’s, de mannen die dus met meer overweg kunnen dan bvb uitsluitend een F1 bolide. Bekende namen die present tekenen en voldoen aan het thema zijn zeker Mario Andretti, Jacky Ickx en Roger Penske. Er volgen ook een aantal vieringen van oa Jacky Ickx en Mario Andretti.

Het centrale merk dit jaar is Lotus, het kunstwerk voor het Goodwood house zal dan ook in het teken van Lotus staan. In 2018 vierde Lotus op het domein van Goodwood hun 70é verjaardag.

De F1 teams tekenen bijna allen present. Die mannen zijn het toch gewoon om de wereld rond te reizen dus die zien hier duidelijk minder graten in.

Roger Penske brengt elf auto’s mee uit de Verenigde Staten. Hij is hiermee één van de weinigen die de grote plas oversteken. Wel jammer dat er slechts twee zullen rijden. De overige zullen gewoon tentoongesteld worden.

Uiteraard zijn de vaste gezichten zoals een Jochen Mass, Pirro en Kristensen wel aanwezig. En er zullen er nog wel een aantal bij zijn die misschien echt last minute beslissen.

Net zoals de vorige jaren wordt er ook nu vrij veel aandacht besteed aan de opmars van nieuwe technologieën. Eerder zagen we de Robocar al helemaal alleen de Hillclimb doen.

De rallystage trekt dan weer wel veel deelnemers. Vroeger schonken we hier eigenlijk iets minder aandacht aan. Bij ons laatste bezoek hebben we hier echter wel wat rondgehangen en het moet gezegd dat het echt indrukwekkend was.

We gaan proberen voor jullie toch een beetje verslaggeving te verzorgen. Dus hou onze website in de gaten.