Update kalender 2021.

De kalender 2021: een eerste update met veel annuleringen maar wij van Wheels & Things zochten en vonden alternatieven!

Dat de kalender van dit jaar onder groot voorbehoud zou zijn, was in januari al duidelijk. De binnen manifestaties  werden opgeschoven naar een latere datum of verdwenen van de lijst.

Zo werd Rétromobile Parijs uitgesteld naar begin juni. Ondertussen is bevestigd dat de beurs zelfs helemaal niet zal doorgaan in 2021. Afspraak in 2022 op zijn vertrouwde datum in februari.

Technoclassica Essen ondergaat het zelfde lot en zal voor het tweede opéén volgende jaar niet plaats vinden. Dichter bij huis valt het Antwerp Classic Salon weg.

Maar ook de buitenactiviteiten delen in de klappen: de Goodwood Members Meeting schuift van mei naar oktober en het zelfde lot is voor het Concorso aan de villa d’ Este.

Organisator Peter Auto moest zijn kalender ook al fors wijzigen. De geplande Tour Auto verhuist van april naar september en de Dix Milles Tours in Paul Ricard verschuiven van maart naar begin mei. Spa Classic is zelfs geannuleerd. Over het al of niet doorgaan van Le Mans Classic op zijn vaste datum valt één dezer dagen een beslissing. De “gewone” 24 uren van Le Mans in juni zijn ook herplaatst naar eind augustus, gezien er te weinig toeschouwers op de oorspronkelijke datum toegelaten werden. We vermoeden dat het zelfde zal gebeuren voor Le Mans Classic.

Het zullen zeker de laatste wijzigingen niet zijn en zo schuiven we al op naar de zomer van 2021.

Zullen de zomerevenementen doorgaan?  Zullen we mogen reizen? Wat met eventuele quarantaines?  Véél zal afhangen van de vaccinatiestrategie en de levering van de producten die hiervoor nodig zijn. Laat ons hopen dat op dit vlak alles voorspoedig zal verlopen.

Bij Wheels & Things zijn we op zoek gegaan naar eventuele alternatieven om deze vrij gekomen tijd,  op een corona veilige manier, door te kunnen brengen. Enkele hiervan zijn roadtrips of toplocaties die een bezoek met je classiccar zeker waard zijn. Collega Patrick weet er meer van en stelt u met plezier verschillende opties voor in een volgend verslag.

Verslag: Joris de Cock
Foto’s: Patrick Verheeken