De kalender van 2021 krijgt vorm!

Bij de start van een nieuw jaar hoort uiteraard een nieuwe kalender. Verschillende promotoren en organisatoren van diverse classic

evenementen gebruikten de voorbije eindejaarperiode om hun  2021 kalender voor te stellen. Op deze manier kregen we toch een klein beetje licht en hoop tijdens deze donkere dagen. Wij hebben alle belangrijke data voor u in een lijst geplaatst en deze kan u daarna ook nog terugvinden op onze kalender op de blog van Wheels & Things.

We hopen uiteraard dat de meeste van deze organisaties in 2021 plaats kunnen vinden want velen dienden in 2020 hun evenement te schrappen. Degene die toch plaats vonden mochten dan weer geen publiek ontvangen.

De eerste maanden van 2021 zullen toch nog niet zijn zoals we gewoon waren. De beurzen van Interclassics Maastricht en Rétromobile Parijs zijn al uitgesteld naar de maand juni. Retro Classics Stutgartt maakt er zelfs een “zomereditie” van in juli. En wat in Maart en April? Zal Technoclassica Essen normaal doorgaan? Afwachten is de boodschap en we stellen ons toch ook de vraag of het organiseren van een beurs in volle zomerperiode wel een goed idee is?

Ook het eerste grote “buiten” evenement, de 78e Goodwood Members Meeting, is van eind maart opgeschoven naar half mei en komt hiermee in het zelfde weekend terecht als Spa Classic. Het Festival of Speed en de Members Meeting zijn dan weer in hun normale weekend gepland.

In het programma van de Masters Historic vinden we de vaste waarden zoals Silverstone Classic, de Spa Six Hours en de Zandvoort Historic Grand Prix. Deze laatste is door ene Max Verstappen wel vervroegd van september naar juli. De Nederlandse Grote Prijs F1 zit nu in het weekend van de Historic Grand Prix. Wij Belgen worden dan weer verwend met een tweede organisatie op het circuit van Zolder eind augustus.

Ook Peter Auto presenteert een mooi schema met zijn vaste waarden zoals de Dix Milles Tours du Castellet, Spa Classic en de Tour Auto. In 2021 wel geen Concours d’ élégance in Chantilly maar de uitgestelde Le Mans Classic van 2020. Een verschil met vorig jaar: de Italiaanse manche is niet meer in Monza maar in Vallelunga.

De eveneens in 2020 geannuleerde Monaco Historique Grand Prix staat opnieuw op het programma in mei. Ook andere klassiekers zoals de Mille Miglia, Villa d’ Este, Pebble Beach, Classic Days Schloss Dyck en de AVD Oldtimer Grand Prix Nürburgring zijn bevestigd in hun vaste weekends.

De maanden juni, juli en augustus lijken drukke maanden te worden. Door de verschuivingen en het normale zomerprogramma is er bijna elke week wel iets te doen maar wij zullen toch proberen om er zo véél mogelijk mee te pikken en verslag van uit te brengen.

Of alles zal doorgaan moeten we uiteraard afwachten maar laat ons hopen dat we tegen de zomer van het ambetante virus verlost zijn en dat we ons opnieuw vrij en vrolijk kunnen bewegen want we hebben al minstens één verloren jaar in te halen!

Voor een actuele stand kan u best onze kalender op de blog consulteren. Wij zullen die voor u zo actueel mogelijk proberen te houden.

Je kan hier onze meest up-to-date kalender downloaden