Het Goodwood FOS komt er weer aan, thema dit jaar “Speed Kings – Motorsport’s Record Breakers”

Naar jaarlijkse gewoonte zijn er op het domein van Goodwood talrijke evenementen. Eén van de belangrijkste is zonder twijfel het Festival of Speed, afgekort FOS.We gaan er dit jaar zelf niet bij zijn maar voor zij die wel gaan willen we alvast meegeven dat het weerom meer dan de moeite waard zal zijn.

We zetten de belangrijkste topics alvast even in de schijnwerpers voor jullie.

Net zoals de vorige jaren zal ook nu het Formule 1 circus landen in Goodwood, er zijn al minstens 6 teams die present tekenen.

Het thema dit jaar “Speed Kings – Motorsport’s Record Breakers” behandeld niet alleen Land Speed Records maar zowat alle gemotoriseerde record brekers. Verwacht wordt dat dit jaar de Volkswagen I.D. R het record op de Hill dat reeds 20 jaar op naam van Nick Heidfeld staat zal aanvallen en mogelijks verbreken.

De carrière van Michael Schumacher wordt dit jaar ook in de spotlights gezet. Zo past hij perfect in het rijtje van belangrijke record brekers. Bovendien wordt Michael Schumacher dit jaar 50 en is het 25 jaar geleden dat hij zijn eerste wereldtitel binnenhaalde.

De 24 uren van Le Mans behoort zonder twijfel tot de meest uitdagende races. Tijdens het Festival of Speed draaien we de klok 50 jaar terug en wordt de overwinning van Jacky Ickx en Jackie Oliver met hun GT40 in de spotlights gezet. De auto en de twee piloten zullen aanwezig zijn.

Aston Martin heeft ook wat te vieren dit jaar, zo is het dit jaar precies 70 jaar geleden dat Aston Martin deelnam aan hun eerste race op Goodwood. Bovendien is het 60 jaar geleden dat ze hun historische World Sportscar Championship binnenhaalden in 1959.

Verder willen we u ook volgende Highlights niet onthouden. Zo mag u zich verwachten aan de voorstelling McLaren GT en dit ver voor zijn “officiële” presentatie aan het grote publiek. U kan ontdekken hoe Alfa Romeo een rentree maakt op de F1 grid, Je ziet voor het eerst de nieuwe Honda NSX op Britse bodem en Lotus laat je een glimp zien van hun nieuwe compleet elektrische Hypercar en de iconische auto’s vliegen je verder rond de oren zoals de hierboven getoonde Maserati 250F waar Stirling Moss nog mee heeft gereden.

Verder lijkt aan de verjaardagen geen einde te komen want ook Mini mag 60 kaarsjes uitblazen en dat wordt gevierd met tal van nieuwe uitvoeringen die hun absolute premiere beleven tijdens het FOS.

Had ik trouwens al gezegd dat er ook een hele race course is in de bossen van Goodwood? Beslist de moeite om de wandeling daarnaartoe te maken!

Zo, dit zou ruim voldoende moeten zijn om je koffers te pakken en van 4 tot 7 juli naar het domein van Goodwood te trekken. Als je al tickets hebt zou ik zeggen goede reis, als je nog geen tickets hebt zou ik eerder zeggen bonne chance om er nog te vinden…

 

En als bovenstaand nog niet voldoende is om je warm te maken kan je misschien al even kijken naar het filmpje dat Goodwood heeft gemaakt ivm de record breakers.

Verslag & foto’s: Patrick Verheeken