Binnenkort de 5e editie van het Chantilly Arts & Elégance Richard Mille/Peter Auto

Op 30 juni vind op het domein van het kasteel van Chantilly de vijfde editie plaats van het door Peter Auto georganiseerde Arts & Elegance concours.

Wie op zoek is naar een leuk dagje uit, dit zelfs met de ganse familie, in een prachtige locatie kan hier zeker terecht. Ook de tentoongestelde auto’s zijn één voor één zeker de moeite waard om de verplaatsing te maken. Ze worden onderverdeeld in verschillende reeksen en kunnen zo meedingen naar de beker van “best of show” en “best of class”. Voor de inkomprijs van 50 euro hoeft U het zeker niet te laten want U zal ogen te kort komen bij het aanschouwen van al het moois dat in de gigantische tuinen van het kasteel tentoon zal worden gesteld.

Volgende reeksen zullen dit jaar aanwezig zijn:

 • Aston Martins racewagens van na de tweede wereldoorlog, zowel open als dichte.
 • GT racewagens vanaf 1994
 • 100 jaar Ballot Indianapolis herdenking
 • Iso Rivolta
 • Open Bentley’s van voor de tweede wereldoorlog
 • Creaties van Marcello Gandini
 • Porsche 917
 • Racewagens van Mclaren
 • Voisin’s met eigen koetswerk
 • Auto’s van op het autosalon van Parijs tot 1961
 • Japanse sportwagens
 • Auto’s in hun originele staat van zowel voor als na de tweede wereldoorlog.

Deze reeksen vertegenwoordigen meer dan 130 exclusieve automobielen.

Hier bovenop is er nog een klasse voor concept cars. Dit jaar zullen Aston Martin, BMW, Bugatti, DS, Honda, Mclaren, Lexus, Renault en VW strijden voor de eerste prijs.

De domeinen van het kasteel zullen ook gevuld worden met talrijke merkenclubs die zoals altijd het beste van zich zelf zullen geven. Ook is er de traditionele Bonhams Chantilly Sale waar weer een aantal pareltjes van eigenaar zullen wisselen. Boottochtjes maken op de vijver van het kasteel of met een ballon het domein overvliegen, langsgaan bij de plaatselijke barbier of in één van de standjes waar je zeer exclusieve memorabilia kan vinden, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Je kan ook de binnenkant van het kasteel zelf bezoeken alsook  de heel bekende paardenstallen die gebruikt werden in de James Bond film : a view to a kill.

Je kan ons verslag van vorige editie HIER bekijken.

Dus 30 juni zeker met stip aanduiden in uw agenda. U zal er geen spijt van hebben !