Vier vrienden rijden voor het goede doel!

Starten in Hamburg

Op 19 februari 2022 staan we in Hamburg aan de start van de voor ons wellicht meest uitdagende roadtrip die we ooit reden. We rijden namelijk mee met de Baltic Sea Circle Winter rally.

Ons vertrek in België (regio Sint-Niklaas) staat gepland op 18 februari. Deze eerste trip naar de gezamenlijke startplaats in Hamburg is een 600km en het leek ons zinvol de dag tevoren te vertrekken.

11 landen, 8700km

Aangezien de affiche spreekt over 10 landen en 7500km kunnen we daar dus nog een land en 1200km aan toevoegen. Dat brengt het totaal op 11 te doorkruisen landen en een geschatte af te leggen afstand van om en bij de 8700km.

De organisatie (Superlative Adventures) legt tevens een aantal restricties op. Zo gaan ze er van uit dat we geen GPS gebruiken alsook snelwegen vermijden. Het maakt de uitdaging er alleen maar groter op.

Koudste periode van het jaar

En de uitdagingen blijven maar komen. Zo zullen we bij het vertrek ’s ochtends niet weten waar we de daaropvolgende nacht zullen overnachten. De hoofdreden hiervoor is dat het weer nogal eens roet in het eten kan gooien. We rijden in februari en dat blijkt in die regio’s de koudste periode van het jaar te zijn. Sneeuwval en spekgladde wegen zullen dus mede het tempo bepalen.

Geen gereserveerde slaapplaatsen

Naarmate de dag vordert zien we waar we ongeveer kunnen overnachten. Dan zal ikzelf of mijn zoon Loïc op zoek gaan naar een slaapplaats. Dus we hopen op een redelijke internetverbinding zodat we één en ander kunnen opzoeken. In het slechtste geval kraken we een blokhut ?.

Mensen die de rally eerder reden wisten ons te vertellen dat we via Airbnb of andere platformen meestal wel iets kunnen vinden. Mocht het echt niet lukken zijn we er op voorbereidt om in de auto zelf te slapen. Beiden zijn omgebouwd tot lichte vracht dus in een goeie slaapzak zal het in nood wel lukken.

Team Big George

Wij van team Big George rijden deze rally met een Range Rover van 2004, een L322 D6 voor de kenners. Big George (zo noemen we onze Range Rover) heeft op het moment van schrijven 341000 km op de teller. Gezien het feit dat deze auto’s niet echt bekend staan om hun betrouwbaarheid is dat voor ons een extra uitdaging.

We hebben al aardig wat zaken in orde gezet aan de auto. Ik som er een paar op. Zo herstelden we de verwarmingsventilator, de radio / GPS module, de Venturicam en recent spoelden we de versnellingsbak en deden er nieuwe olie op. Binnenkort installeren we ook een Defa unit om de motor bij stilstand warm te houden.

Team Gonzo

We rijden deze roadtrip niet alleen, in principe rijdt iedereen individueel of samen met een ander team. Die keuze is volledig aan de deelnemers zelf. Wij hebben ervoor geopteerd om samen te rijden met team Gonzo. Zowel team Gonzo als wijzelf hebben in het verleden nog roadtrips gereden en door samen te rijden kunnen we bij pech ook op elkaar rekenen.

Team Gonzo bestaat uit Dieter en Tom, twee vrienden die de tocht rijden met een Mercedes ML. De ML is van 2010 en heeft ook ruim 380000km op de klok. We hebben afgesproken een goeie sleepkabel mee te nemen ;-).

Volgens deelnemers van vorige edities kan het voorvallen dat je een hele dag door sneeuw en ijs rijdt zonder iemand tegen te komen. Het geeft dan toch een geruster gevoel om samen met een ander team te rijden.

Rijden voor een goed doel geeft extra stimulans

De organisatie legt ook aan alle deelnemers op dat ze een goed doel moeten steunen. Voor ons was die keuze snel gemaakt. Wij van team Big George rijden voor de MS-Liga Vlaanderen. Ik heb namelijk twee vrienden met MS, dus die keuze was snel gemaakt. Het geeft gewoon een extra stimulans te weten dat we door onze bijdrage misschien een steentje in de rivier kunnen verleggen.

Team Gonzo rijdt voor twee goede doelen, Villa VIP in Zele en vzw Lia in Sombeke. In totaal dus drie goede doelen waarvoor we zoveel als mogelijk geld willen ophalen zodat we hen kunnen steunen.

We hebben jouw hulp nodig!!

Je voelt ons wellicht al komen, we hebben jullie nodig! Dus krijg jij ook een warm gevoel als je ons verhaal leest dan zouden we het heel fijn vinden mocht je ons willen steunen. Hieronder kan je de rekeningnummers terugvinden waarop je kan storten.

Steun team Big George en de MS-Liga Vlaanderen (je komt op onze pagina bij de MS-Liga Vlaanderen terecht
Steun Villa Vip in Zele en VZW Lia in Sombeke door te storten op BE45 0689 4275 8989

Volg ons via social media

Uiteraard willen we dat jullie ons volgen, dus gaan we jullie verwennen met foto’s en filmpjes.
Dus kijk zeker eens naar onze Facebook en Instagram pagina’s.