Spa-Classic 2014

Spa-Classic 2014-31

Eerste keer naar Spa Classic, mooi weer en fantastische sfeer op en rond het circuit. Het viel me ook op hoe toegankelijk alles was. Veel rondlopen met een boel zware fototoestellen is een nadeel. Het zal er wel bijhoren zeker. Goeie babbel gehad met een van de rijders ook, proberen volgend jaar op voorhand contact mee te leggen om een GoPro in zijn auto te mogen zetten.

Hoe je het ook draait of keert, het circuit van Spa-Francorchamps is gewoon één van de allermooiste circuits die er zijn. Wellicht komt het door de ligging midden in de natuur maar ook de hellingen en bochten zijn er waarschijnlijk niet vreemd aan.Spa-Classic 2014-17In de Paddock was het een drukte van jewelste, zowat aan iedere auto werd geestdriftig gesleuteld om deze in topconditie te kunnen laten vertrekken.Er was een grote variëteit in disciplines te bekijken, zo kwamen volgende reeksen aan bod. Formule 2 van de jaren 70, de Heritage Touring Cup, de U2TC met nachtelijke races die doen terugdenken aan de 24 uren van Francorchamps van weleer. Ook de Trofeo Nastro Rosso werd gereden, zoals gewoonlijk gereserveerd voor Italiaans moois uit de jaren 1950 tot 1965. Uiteraard mogen op een event als dit ook de machtige groep C autos niet ontbreken, hoe dikwijls je ze ook ziet (of hoort) ze blijven imposant op alle vlakken.Spa-Classic 2014-16Spa-Classic 2014-49