Interclassics 2014

Interclassics 14-55

Interclassics in Maastricht neemt steeds grotere vormen aan zo liet de organisatie weten bijna 28.000 bezoekers te hebben gehad dit jaar, een record!

Tijdens deze editie was ook Louwman Exclusive van de partij en aangezien ze net McLaren dealer waren geworden hadden ze een P1 en een 12c mee. Heeft weinig met classics te maken maar het trok wel veel volk aan. Er stond trouwens nog wel wat nieuw spul zoals een Ford GT een LFA en een Aventador.

100 jaar Maserati dat kan je niet zomaar laten voorbijgaan, Maserati had dan ook een quasi volledige ruimte opgeëist die trouwens erg smaakvol was ingedeeld.  De drietand, het embleem van het merk, werd bedacht door Mario, de artistieke broer van het gezin. Nog voor ze in Bologna aan de slag gingen hadden de drie broers Alfieri, Ettore en Ernesto al heel wat motoren in elkaar gezet. In 1914 hielden de broers zich in de werkplaats te Bologna vooral bezig met het onderhoud en de tuning van raceauto’s en de productie van bougies, die in die jaren een uitstekende reputatie genoten. Het duurde echter nog tot 1925 voor dat het drietand embleem op een raceauto prijkte namelijk de Tipo 26. De verdere geschiedenis van Maserati is er een van veel ups en downs, echter een van de belangrijkste hoogtepunten was in 1957 toen Fangio voor de vijfde keer Formule 1 wereldkampioen werd met de prachtige Maserati 250F.

Dit was mijn eerste bezoek aan Interclassics en het zal zeker niet de laatste keer zijn. De algehele opzet is meer dan geslaagd en hiermee ook een absolute aanrader voor classic car liefhebbers in de lage landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*