De Trident Lumière: een stralend nieuw Hoofdstuk voor Christopher Ward.

Christopher Ward introduceert met trots zijn nieuwste meesterwerk, de C60 Trident Lumière. Dit uurwerk staat symbool voor een zoektocht naar perfectie waar licht en precisie samenkomen. De Trident Lumiere combineert baanbrekende technologie met tijdloos design, waarbij de kern ligt in het spel van licht op de contrasterende wijzerplaat met asfalt structuur met kleur gradiënt van licht naar donker.

Het uurwerk

De Trident Lumière is een ode aan de oceanen en dus in de eerste plaats een duikhorloge. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van Globolight XP, een lichtgevende keramiek dat is uitgevonden door Xenoprint, de producenten van Super-LumiNova®. De indexen, wijzers en het toegepaste logo van de C60 Trident Lumière zijn.

Ook zijn deze indexen, wijzers en logo niet zomaar voorzien van een laagje aangebrachte verf van het Globolight XP materiaal maar zijn het heuse solide 3D blokjes die bijna volledig gemaakt zijn van dit revolutionaire materiaal. Dit geeft het uurwerk naast de voortreffelijke luminescentie ook de nodige diepte en contrast. Hierdoor komt het uurwerk in het donker als het ware tot leven en zorgt ervoor dat je ten allen tijde en op elke diepte je uurwerk makkelijk kan aflezen. Het is dan ook niet voor niets de duurste wijzerplaat die Christopher Ward ooit uitbracht. Aan personalisatie ook geen gebrek, de wijzerplaat is namelijk verkrijgbaar in 3 kleuren: zwart, oranje en blauw. De rand van de wijzerplaat is voorzien van een uni directionele keramische 120 klik duikring waarvan de aanduidingen ook voorzien zijn van het Globolight XP materiaal.

De Lumière positioneert zich als een alledaags “Tool” uurwerk dat goed presteert in alle omstandigheden. Christopher Ward gebruikte als basismateriaal voor zowel de kast als de uurwerk band Titanium. Qua lichtheid en duurzaamheid komt er niets in de buurt van Grade 2 titanium. Met de hoogste sterkte-gewichtsverhouding van alle metalen. Voeg daarbij de natuurlijke anticorrosieve eigenschappen en je hebt de ideale keuze qua uurwerk band voor de C60 Trident Lumière. Ook de snelverstelling zorgt ervoor dat je met een druk op de knop de uurwerk band kan vergroten of verkleinen met een halve schakel. De band is ook voorzien van een snel afneembare sluiting waardoor je gemakkelijk de uurwerk band kan wisselen door een andere. Naast een titanium uurwerk band is het uurwerk ook uitrustbaar met Aquaflex rubberband in de kleuren zwart, oranje, zwart met oranje strepen aan de buitenkant, blauw met oranje strepen aan de buitenkant.

Naast het top grade Titanium materiaal vinden we als binnenwerk het zeer betrouwbare automatisch SW300-1 uurwerk van Sellita terug. Deze versie is van de COSC-gecertifieerd en staat in de top zes procent van alle Zwitserse kalibers voor nauwkeurigheid (Maximum afwijking:-4sec tot +6sec per dag). Het geeft de Lumière tevens een gangreserve van 56 uur. De keuze van het 1mm dunnere SW300 binnenwerk in plaats van het SW200 uurwerk in de andere C60 versies zorgt ervoor dat de hoogte van de kast beperkt wordt tot 10.85mm. Dit is dan ook voor Christopher Ward hun dunste uurwerk ooit. Het binnenwerk met gedecoreerde rotor met Christopher Ward logo en opschrift is te bekijken via de doorzichtige achterkant van de horlogekast.

Omdat het in de eerste plaats een duikhorloge is vormt water geen enkel probleem voor dit uurwerk. Dus ook voor je volgende duiktrip is dit je nieuwe compagnon de route met een water bestendigheid van 300m. Zelfs als je een diepe duik neemt is er geen enkel probleem. De Lumière is namelijk uitgerust met een heliumventiel voor extra veiligheid.

Voor het klimaat doet de Lumière ook zijn duit in het zakje. Christopher Ward doneert namelijk twee procent van de verkoop van de Trident duikcollectie aan de ’30×30′ missie van de Blue Marine Foundation, die ernaar streeft om 30 procent van de wereldzeeën “effectief te beschermen” tegen 2030. Iets wat we alleen maar kunnen toejuichen.

Het is dan ook niet zomaar dat de CEO van Christopher Ward, Mike France, de Lumière beschrijft als een sirene, een baken uit de diepten van de oceaan.

Specificaties

KAST
Titanium 41mm diameter, 10.85mm hoogte, 300m (30 ATM) water bestendig, antireflecterend saffierglas, 53g kast en 105g inclusief titanium uurwerkband.

BINNENWERK
AutomaticSellita SW300-1 COSC met 56 uur gangreserve, Frequentie: 28’800 trillingen per uur. 5 jaar garantie.

Functies : Uren, minuten, seconden.

PRIJS
2625 euro met titanium band en 2175 euro met aquaflex rubber band.

REFERENTIE
C60-41C3H31T0KK0-B0

Conclusie

Dit nieuwe model benadrukt niet alleen het vakmanschap en kwaliteit die je van Christopher Ward gewend bent, maar ook de innovatie en elegantie maken van dit horloge een ware blikvanger. Keer op keer weet Christopher Ward zich nog beter op de kaart te zetten met nieuwe actuele modellen met een zeer goed prijs-kwaliteits verhouding. Wat ons betreft is het zelfs een waardig alternatief voor de Tudor Pelagos en dat voor de helft van de prijs.

Klik hier voor alle info van de Christopher Ward Trident Lumière.