Concours d’Elegance Chantilly 2017, iets om in uw agenda te zetten!

Op 10 september wordt voor de vierde keer het Concours d’Elegance te Chantilly gehouden.

Dit nog vrij jonge event oogst wereldwijd al heel wat bewondering. Niet verwonderlijk want één van de drijfveren was het Frankrijk van de jaren 1920 te laten herleven. Frankrijk stond toen aan de wieg van het “Concours d’Elegance” en dit door een mix van de meest vooraanstaande automerken, koetswerkbouwers en modehuizen samen te brengen in prachtige omgevingen. Peter auto is hier wonderwel anno 2017 weerom in geslaagd en het event groeit elk jaar. Zo waren er vorig jaar reeds 13000 bezoekers en dat op slechts één dag want het event vindt uitsluitend plaats op zondag. Qua uitstraling kan het wel tellen want zoals al aangehaald vindt het plaats op het kasteeldomein van Chantilly waar u als bezoeker niet alleen kan genieten van de prachtige auto’s maar ook van de omgeving. 

Wat het Concours d’Elegance ook uniek maakt is dat net als in de jaren 20 ook nu aan de automerken wordt gevraagd hun prototypes extra onder de aandacht te brengen door net als bijna 100 jaar geleden de stylisten het allerbeste van zichzelf te laten geven en de auto’s terug te brengen naar de grandeur van lang vervlogen tijden.

De jury die zich zal buigen over de volgens mij aartsmoeilijke taak om de winnaars in de verschillende categorieën aan te duiden zijn ook niet echt van de minsten. Volgende ronkende namen mag u in ieder geval al verwachten. Jean Todt, Andrea Zagato, Nic Waller, Carlos Tavares, Frank Stephenson, Simon Moore, Hans Matti, Nick Mason, Mickael Bock, Paul Belmondo en nog vele anderen. Zij zullen zich tussen 9u30 en 11u00 bezig houden met het keuren en geven van punten.

Zoals bij veel grote events is er ook hier een veiling, deze wordt georganiseerd door Bonhams. Een van de paradepaardjes is de Mercedes-Benz 300 SLS Competition Roadster van 1957 die een verwachte opbrengst zou moeten halen tussen de 1.500.000 en 2.500.000 euro. Dus mocht u nog een centje opzij liggen hebben ga dan zeker eens langs. Trouwens ook los van het feit of u nu wel of niet koopt het is altijd wel leuk om zo een veiling eens bij te wonen. Wij staan in ieder geval iedere keer weer perplex over hoe snel het gaat en dit terwijl het dikwijls toch over echt wel stevige bedragen gaat.

Conclusie: als u nog niks heeft gepland op zondag 10 september dan kan ik alleen maar adviseren om eens te gaan kijken. Parijs is nu ook weer niet zo ver hé.

Bij twijfel kijk dan zeker eens naar onderstaand filmpje.

Ook al moet ik de dag ervoor naar een feestje, ik ga in ieder geval en zal jullie trakteren op een hopelijk mooie reeks foto’s.

Verslag: Patrick Verheeken.
Foto’s: Concours d’Elegance Chantilly.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*