Goodwood Festival of Speed, een voorsmaakje

Binnenkort is het weer zover, vanaf 29 juni brullen de motoren weer op het domein van Goodwood en dit tot zondagavond 2 juli. Het thema dit jaar is Peaks of Performance – Motorsport’s Game-Changers.

Dit jaarlijkse festival is ondertussen aan zijn 25é editie en belooft ook dit jaar weer spectaculair te worden.

Hier alvast enkele highlights die je kan verwachten tijdens deze uitgave. Klik HIER om ons verslag van vorig jaar te zien.

Het belangrijkste hoogtepunt is zonder twijfel de verzameling van op zijn minst 70 legendarische Ferrari’s. Dit vanwege de 70é verjaardag van het merk uit Maranello, opgericht door Enzo Ferrari in 1947.

De collectie zal bestaan uit competitie auto’s, single seaters, de meest fenomenale straat auto’s alsook de allerlaatste Hypercars. Voor liefhebbers van het Italiaanse merk wordt het een once in a lifetime ervaring!

Er zullen om en bij de 25 single seaters deelenemen aan de 1,16 mijl lange hill climb. Er zullen vier, zes, acht en twaalf cilinder motoren deelnemen en dit zowel in atmosferisch, superchargers en turbo’s.

Een aparte groep Ferrari’s zal te bewonderen zijn bij het Cartier ‘Style en Luxe’ concours d’elegance. Dit zullen voornamelijk de legendarische Ferrari 250 modellen zijn. Allen met de 3 liter V12 die de Scuderia ontelbare overwinningen heeft geschonken.

Om het thema te volgen zullen er ook een aantal auto’s aanwezig zijn die dermate veel vermogen hadden dat de toenmalige reglementen moesten worden aangepast. Denk hierbij zeker aan de Groep B rally monsters maar ook de Formule 1 turbo machines. Het fijne is dat in tegenstelling met de foto hierboven tijdens Retromobile eerder dit jaar je tijdens het FOS deze machines ook effectief aan het werk ziet.

Mocht u zin krijgen om ook eens te gaan kijken kunnen we u dit alleen maar ten zeerste aanraden, maar aarzel niet te lang meer want bijna alle 150000 tickets zijn de deur uit. Kijk gerust even op www.goodwood.com .Artikel: Patrick Verheeken
Foto’s: Persdienst Goodwood & Patrick Verheeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*