Spa six Hours 17 & 18 sptember 2016

Spa six hours-2Een week na de Goodwood Revival staan  de Spa 6 hours op het programma op het circuit van Francorchamps. De locatie en de aangeboden startvelden moeten eigenlijk niet onderdoen voor het event in West Sussex.

Het verschil zit in het aantal toeschouwers. In Engeland is het uitverkocht en hier moet je de toeschouwers echt zoeken. Zij die toch aanwezig waren, kregen wel een mooi programma met een heel divers startveld en prachtige wagens. Heel veel GT’s en Sportscars komen direct van Goodwood naar Spa.Spa six hours Daarnaast zijn  Fia Historic F1 en Grand Prix Association de mooiste plateau’s. Merken als Williams, Tyrell, Lotus, Hesketh, Ligier, Fittipaldi in de F1 en Maserati, Ferrari, Talbot en BRM spreken tot de verbeelding bij de GP’s. Toerwagens uit vroegere Engelse en DRM kampioenschappen zorgden voor de rest van het schema. Op zaterdagnamiddag is er een 6 uren wedstrijd voor GT wagens uit de jaren 60.  Start om 16u en deze rijden de duisternis in om te eindigen in een nachtsfeer om 22u.

De foto’s bewijzen de klasse van het prachtige weekend en ik hoop dat er hierdoor dit jaar toch meer toeschouwers aanwezig zullen zijn in september, want dit is echt een ondergewaardeerd evenement.Spa six hours-3

Allen naar Spa Francorchamps op 17 en 18 September.

Foto’s & artikel: Joris de Cock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*