Zware crash van Ford GTE

WEC - 6 uren Spa-2

Foto’s Joris de Cock

Vorig weekeind was het de hoogmis voor autosportliefhebbers in België met de WEC – 6 uren van Spa. Een volledig verslag volgt binnenkort maar dit wilden we u alvast niet onthouden.We beschikken namelijk over erg exclusief beeldmateriaal van de crash die de Ford GT nr 66 in de beklimming van de fameuze Raidillon moest meemaken. In ronde 100 scheurde de linker achterwielophanging en brak de wagen uit tegen meer dan 200 km/u. Piloot Stefan Mücke knalde volop in de bandenmuur. WEC - 6 uren Spa-6 WEC - 6 uren SpaHij werd afgevoerd naar het medisch centrum van het circuit maar bleef gelukkig ongedeerd. De brokstukken lagen verspreid over de ganse breedte van het wegdek. De Ford GT was jammer genoeg rijp voor de schroothoop.WEC - 6 uren Spa-7 WEC - 6 uren Spa-8 WEC - 6 uren Spa-9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*