Bezoek aan IFA Berlijn.

IFA 2015-50Ons bezoek aan IFA starte dit jaar op zaterdagavond, na een goede vlucht waren we rond 22u00 in het hotel, zondagochtend om 7u uit bed, lekker ontbijt en dan met de bus naar de beurs. Ondanks het strakke programma ging alles vlot.

Begonnen met Philips die (en ik hou echt niet van ambilight) hier een zeer knappe variant op uitbrengen. Ze projecteren namelijk het verlengde van je beeld soft op de muur. Nadeel is wel dat je TV op 30cm van de muur hangt en dat je kamer donker moet zijn.IFA 2015-2 Verder naar LG, die blijven echt wel verbazen met hun Oled technologie. Zij zitten ondertussen in de derde generatie terwijl de rest nu stilletjes aan ook begint. Ze komen met Full HD maar ook met meerdere Ultra HD varianten. Dit in 55 en 65 inch. Het beeld is verbluffend knap! Ik zag ook een paar heel leuke Bluetooth luidsprekers. De entre was opgebouwd uit een complete muur met Oled schermen, ronduit impressionant! Dit is zonder meer te wijten aan de oneindige zwartwaarde die een Oled scherm kan weergeven. De weergegeven sterrenhemel maakte iedereen stil.IFA 2015-4LG presenteerde meerdere Oled toestellen zowel in Full HD als in ULTRA HD en in de formaten 55 en 65 inch. Er stond ook nog een 77 inch (195cm) maar gezien het prijskaartje zal het wellicht geen bestseller worden vrees ik. Er waren zowel vlakke als curved type’s. IFA 2015-8

Hierna lunch en dan naar Panasonic, degelijke uitleg met mooie producten. Een prachtige Oled gezien maar dubbel zo duur als een LG, zowel wij als onze collega’s twijfelen aan de overlevingskansen van het product.IFA 2015-12Op vlak van fotografie stelden ze ook een aantal mooie producten voor zoals een prototype van een compacte superzoom.IFA 2015-11 In hun huis van de toekomst toonden ze erg knappe innovaties zoals een schminkspiegel die je een live blik geeft over hoe je er zou kunnen uitzien.IFA 2015-16Ook een kookplaat waar bvb de lepel zelf roert en een tapijt waar geluid uitkomt werd getoond. Leuk maar niet voor morgen denk ik.

Volgende was Sony, niet veel speciaals daar. Een erg platte led tv die er mooi strak uitzag en op vlak van foto was er de alpha7r die blijkbaar hoge ogen gooit. Project Morpheus is ook voorgesteld, met een speciale bril kom je met je ps4 in een virtuele wereld terecht, indrukwekkend! Ook een nieuwe semiprofessionele Ultra HD camera maakte zijn debuut. Net zoals bij Philips, LG en enkele andere merken was er bij Sony ook een High power muziek set te vinden. De live demo was vooral erg luid…IFA 2015-19 IFA 2015-21

Volgend merk was Samsung, groots zoals altijd. Ook weinig vernieuwend vond ik, ze hebben allemaal de mond vol van HDR of beter gezegd high dynamic range. Het pusht het beeld naar mijn gevoel te sterk, het is wel indrukwekkend maar ik vind het beeld niet meer realistisch.IFA 2015-28Zowel Samsung als quasi elk ander merk promoten sterk hun multiroomsystemen. Daar waar ze het allemaal wel in het assortiment hebben kregen we wel het gevoel dat Samsung er een echt werkpunt van wilde maken.IFA 2015-29 Uiteraard nog veel curved maar ze hebben bij Samsung toch ook begrepen dat de vlakke tv’s minstens even belangrijk zijn en ze hebben er nu gelukkig terug wat in hun gamma.IFA 2015-33Samsung zette verder erg sterk in op SMART en dit in de breedste zin van het woord, uiteraard hebben ze een smartphone, een smartwatch, een smartTV maar ze zijn ook actief bezig met smart kleding en er is een werkende applicatie voor de BMW I3. Geloof me hier hebben we lang nog het einde niet van gezien.IFA 2015-44 IFA 2015-42

Laatste van de dag was Hama, zoals altijd hebben die wel leuke spulletjes, zo hebben ze nu ook een intelligente USB lader met 4 poorten. Ook het assortiment internetradio is uitgebreid en er zitten modelletjes tussen met dab+ aan attractieve prijzen. Uiteraard blijft Hama de accessoire kampioen. Blij dat we trouwens even konden zitten want het was een zware dag.IFA 2015-48 IFA 2015-46

Dan vlug naar het hotel om een verkwikkende douche te nemen want 50 min later moesten we alweer vertrekken naar restaurant Lindenbrau. Gelegen aan de Potsdammerplatz geeft dit altijd een mooie sfeer. Tegen 12u konden we in bed, want om 08u00 morgen staat de eerste vergadering al op het schema.IFA 2015-51Meeting over Sonos en Miele hun strategie, daarna terug naar de beurs. Eerst naar Harman Kardon, JBL en AKG. Ze waren duidelijk fier over een nieuw type Bluetooth headphone met noice canceling. Ik heb hem ook even getest en ik wilde hem gelijk meenemen om wat minder lawaai van de beurs te horen. Ja deze werkte dus echt wel goed hoor!!IFA 2015-52

Ze hadden van JBL ook een aantal nieuwe Bluetooth luidsprekers die in verschillende groottes verkrijgbaar waren. De meeste waren ook spatwaterdicht. Je kan ze via een speciale knop ook linken aan elkaar.IFA 2015-54

Dan nog enkele soundbars en multiroomsystemen bekeken maar buiten de hoofdtelefoons was er niet veel te beleven.

Hierna waren we verlost van het verplichte programma en konden we nog een aantal andere leveranciers bezoeken. Eerst langgewenst bij Acme, zoals ieder jaar hadden ze weer een paar leuke productjes bij. Zo was er ook bij hen een nieuwe Bluetooth luidspreker die er erg goed uit zag, ook een aantal erg leuke cleaning producten voor tablet en gsm komen in het assortiment.IFA 2015-56

We hebben ook een firma ontmoet die diverse erg knappe en betaalbare leder tassen en andere accessoires produceren. Het bedrijf is in Denemarken gevestigd en hier komt binnenkort nog extra info over.IFA 2015-58

We brachten uiteraard een bezoek aan RHA om hun nieuwe S500i uit te testen. Meest opvallend was het gewicht of beter het ontbreken van gewicht, vederlicht waren ze. Compleet in aluminium afgewerkt met een degelijke kabel en een prijs van €50 denk ik dat dit niet kan misgaan. Kijkt u trouwens eens op de onderstaande foto naar de afmeting tov het stekkertje! Tegen het najaar in de winkel en op de webshop.Ifa 2015i-3 Ifa 2015i-5 Nog een leuke nieuwkomer was Xiro, u wellicht onbekend maar als nieuwkomer in de drone wereld hebben ze alle troeven om een belangrijke speler te worden in binnen en buitenland. Service is één van hun belangrijkste troeven en laat het nu net dat zijn waar de andere merken het laten afweten. Eentje om in de gaten te houden want ze zijn nog scherp geprijsd ook.IFA 2015-70 Uiteraard hebben we nog tal van leuke zaken gezien maar ik kan wel besluiten dat IFA 2015 een beurs was van subtiele verbeteringen op reeds bestaande technologieën. Echt grote nieuwigheden bleven uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*