Retromobile Parijs 2015

Retromobile 2015-109Retromobile Parijs staat al sinds een aantal jaren op onze agenda, dit jaar is het de 40é editie en ze zou groter dan ooit worden. Met 119.000 bezoekers hebben ze meteen ook een record gebroken betreffende het aantal bezoekers. De aparte hal compleet gewijd aan de Baillon barnfind zal hier wel niet vreemd aan zijn. Los van de Baillon vondst staat Retromobile al jaren op eenzame hoogte als het gaat over aanbod, uitstraling en sfeer.

BMW 507

BMW 507 1956 – 1959 productieaantal 254 stuks.

Van 4 tot 8 februari was het dus verzamelen geblazen aan de Porte de Versailles in Parijs. Zowat elke classiccar liefhebber zou dit wel op zijn/haar lijstje moeten zetten want hier vindt je dus de meest exclusieve pareltjes van onze planeet.

Pegaso Z102B van 1953

Pegaso Z102B van 1953

Elk jaar zijn er wel enkele thema’s zo waren er dit jaar “The amazing story of Pegaso“, “The Corrado Lopresto collection“, “The Bugatti Royale collection” en nog vele andere exclusiviteiten.

Bugatti Royale Coupé Napoléon "The boss's car"

Bugatti Royale Coupé Napoléon “The boss’s car”

Alfa Romeo 6C 1750 GS Zagato Aprile

Alfa Romeo 6C 1750 GS Zagato Aprile

Er werd ook speciale aandacht besteed aan de Citroën DS/ID familie aangezien deze dit jaar 60 kaarsjes mogen uitblazen. Citroën die toch altijd een extravagant kantje hebben gehad toonden dus met trots een aantal prototypes die (misschien gelukkig) de productie niet hebben gehaald…Retromobile 2015-96

Uiteraard zijn de andere grote merken zoals Ferrari, Alfa Romeo, Lamborghini, Mercedes, Maserati en vele andere ook steeds van de partij. De vele Bugatti’s en Mercedes trokken ieders aandacht. Mercedes had trouwens net als de vorige jaren een erg mooie stand. Er was ook een mooie stand aanwezig van Louwman uit Den Haag.Retromobile 2015-85Zoals elk jaar zijn er redelijk veel standjes met onderdelen en andere curiosa. Mee in de stijl van Retromobile is ook hier alles netjes opgesteld en is de keuze enorm. Van een simpel ampere metertje tot bijna een complete Bugatti in losse onderdelen kan je hier vinden. Uiteraard is de Franse hoofdstad de plaats bij uitstek om wisselstukken van de Franse merken op de kop te tikken.Retromobile 2015-17Ik moest het nog even over de Baillon barnfind hebben. Het wordt nu al de vondst van de eeuw genoemd en de kans dat iets vergelijkbaar zich ooit nog zal voordoen is zo goed als uitgeloten. De collectie telt een aantal quasi unieke stukken of wat dacht u van een Ferrari 250 GT SWB California Spider – 1961die geveild is voor € 16.288.000; of een Maserati A6G 2000 Gran Sport Berlinetta Frua – 1956 die de mooie som van € 1.962.400; opbracht. Dit zijn maar twee van de 60 verkochte voertuigen. Een zo goed als compleet vergane Talbot Lago T26 Grand Sport SWB par Saoutchik – 1949 is verkocht voor het waanzinnige bedrag van € 1.702.000; Het is duidelijk dat exclusiviteit geen prijs kent… Wil u een totaal overzicht zien van welke auto’s voor welke bedragen zijn verkocht klik dan HIER. U vindt er trouwens ook telkens een uitgebreide uitleg over de auto terug. Als u klikt op de link HIER dan krijgt u een filmpje te zien over de barnfind.

Maserati A6G 2000 Gran Sport Berlinetta Frua - 1956

Maserati A6G 2000 Gran Sport Berlinetta Frua – 1956

Een van de tentoongestelde auto’s was een Facel Excellence van 1960, het is zo één van die merken waar ik toch niet voorbij kan zonder te stoppen hoor. Misschien aan de buitenkant niet altijd de mooiste maar het interieur is zo verfijnd dat het geheel steevast respect afdwingt. In de Baillon collectie zat een vrij exclusief exemplaar die geveild is voor € 139.200; Ook al stond deze auto van 1964 still het interieur is gelukkig goed bewaard gebleven.

Facel Excellence - 1960

Facel Excellence – 1960

Retromobile 2015 was een topper en ik kijk al vol verwachting uit naar de versie van 2016, neem er dus uw agenda maar bij en noteer 3 tot 7 februari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*