Opel Speedster

Opel SpeedsterEen goede klant heeft me voor een weekeind een Opel Speedster bezorgd. Als ik zeg dat dit leuks op geen enkel moment doet denken aan het imago dat Opel bij velen heeft dan is dat niet overdreven. 

Opel Speedster-7

Naar de oorzaak moeten we niet ver zoeken want dit pareltje is ontwikkeld in samenwerking met Lotus. De speedster heeft dan ook erg veel DNA van de Lotus Elise geërfd. Neemt niet weg dat de 2.2L Ecotec motor die we ook in de astra terugvinden meer dan zijn mannetje staat en het geheel karting allures geeft.Opel Speedster-10

Het chassis dat uit glasvezel en aluminium bestaat maakt het geheel erg licht (870 kg) en dit past volledig in de filosofie van Colin Chapman die altijd beweerde dat gewicht de grootste vijand is van een sportauto.Opel Speedster-5

Aangezien ik een heel weekeind kon en mocht testen heb ik hier dan ook uitvoerig van geprofiteerd. De Speedster is een auto die graag heeft dat je zijn limieten opzoekt, hij laat je trouwens erg goed voelen wanneer je er bent. Eens je dit gevoel herkent is het echt feest! Je kan echt dwars door de bochten driften. Enig puntje van kritiek is dat je sneller dan je zelf verwacht tegen de limiter van de motor aanloopt. Deze grijpt namelijk eerder bruusk in bij iets boven de 6000rpm, een 1000 extra toeren zou leuker zijn geweest. wellicht is dit eerder een kwestie van gewoon worden en ik neem aan dat je ook niet elke dag rondkart zoals ik deed.

Veel bagageruimte is er niet in de Speedster en naar een airco moet je ook al niet zoeken. Een radio zit er wel in maar ik twijfel of die veel word aangezet.

De Opel Speedster heeft buiten de ongewoon leuke rijsensaties nog wel een paar leuke kantjes. Zo verbruikt de auto (ongeacht je rijstijl) opvallend weinig brandstof. Dat het dak er af kan vind ik zelf ook wel leuk en je hebt weinig last van rijwind. Ook op vlak van wegenbelasting en onderhoud is dit een meevaller.

Volgens mij een auto die op termijn aan waarde zal winnen, op dit moment zeker ondergewaardeerd.

Post navigatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*