Binnenkort is het weer Chantilly Arts & Elégance Richard Mille.

Drie jaar hebben we er op moeten wachten maar op zondag 25 september kunnen we opnieuw naar het kasteel van Chantilly, boven Parijs,  voor de zesde editie van het Chantilly Arts & Elégance Richard Mille.

Peter Auto heeft zoals gewoonlijk gezorgd voor prachtige auto’s die onderverdeeld in 17 klassen zullen mee doen voor de hoogste trofee van  “ beste van de show “.

De auto’s die deelnemen aan het concours élégance staan traditioneel opgesteld in de prachtige tuinen van het kasteel. We vinden er telkens enkel unieke, zeldzame en waardevolle auto’s terug.

De lijst van de vorige winnaars bevestigt de kwaliteit van de tentoongestelde automobielen: namen als  de Delahaye 135M Figoni & Falaschi, Mercedes 500 K, Ferrari TR 58 Testa Rossa, Bugatti 57 S Atlantic, Alfa Romeo 8C 2900 B Lungo Berlinetta en de Talbot Lago T 26 Grand Sport Coupé spreken voor zich en behoeven geen verdere uitleg.

Er zijn zowel vooroorlogse als naoorlogse auto’s in de selectie en voor beide is er een prijs.

Wat mogen we verwachten? Te véél om op te noemen maar de voornaamste klassen zijn:

  • Hispano Suiza
  • Originele auto’s
  • Carrozzeria Touring
  • Bugatti type 55
  • De Tomaso
  • 70 jaar Bentley Continental

De autosportliefhebbers worden door Peter Auto uiteraard ook niet vergeten met volgende reeksen:

  • 24 uren Le Mans
  • Alpine
  • Racewagens van 1905 en 1925

En als extra is er nog een reeks met wagens van de Franse filmacteur Jean Paul “Bébel” Belmondo. Wat auto’s betrof had Jean Paul wel een héél goeie smaak. Hij was zo onder meer eigenaar van een Ferrari 250 TDF, een 250 California, een 308 GTS en een Dino 246 GT. En het was niet enkel Ferrari want een mooie Engelse Aston Martin DB5 kon hem ook wel bekoren.

Een toegangsticket geeft uiteraard toegang tot het domein van het kasteel maar u kan er, op zondag, ook het bekende paardenmuseum en het kasteel zelf mee bezoeken.  De parking van uw auto is ook inbegrepen in de toegangsprijs.

Naast de deelnemers aan het “Concours” zijn er ook ontelbaar vele merken en oldtimerclubs aanwezig. Hierdoor zullen er in het totaal meer dan 850 klassieke auto’s ten toon worden gesteld.

En voor al dit moois valt de inkomprijs van 50 euro echt héél goed mee. We mogen toch wel stellen dat dit het mooiste Concours d’élégance is in Europa.  

Meer info kan u vinden op de site van Peter Auto: www.peter-auto.fr